fredag 12 oktober 2012

Almtuna skrällde mot Oskarshamn

Oskarshamn - Almtuna kändes som den klaraste och mest lättippade matchen den här omgången, men galna Almtuna ville annat och svarade för omgångens skräll när man vann med 2-1.

Det är ett obegripligt lag Almtuna, man blandar och ger rejält, från att få stryk mot de sämre lagen till att skrälla och ta tre poäng mot topplagen. För mig kändes det självklart att det Almtuna inte ens skulle vara nära den här matchen, Oskarshamn har stormat fram och slagit några av de absolut bästa lagen i serien och ett poängtapp vid det här laget kändes långsökt.

Oskarshamn tog också ledningen in i den andra perioden men lyckades aldrig dra ifrån målmässigt, det straffar sig ofta och även så ikväll. Johan Berggren kvitterade matchen i mitten av den tredje perioden och bara 1.15 efter det så skickade Almtunas målkung och efter ikväll, hela Allsvenskans skyttekung Mattias Guter in 2-1 till Almtuna vilket skulle visa sig bli matchavgörande. Oskarshamn kom aldrig tillbaka och tre poäng var ett faktum.

Just Mattias Guter har haft en otrolig säsong, förra säsongen blev det nio mål på 34 matcher, den här säsongen har han gjort nio mål på 11 matcher, en utveckling som han verkligen kan vara nöjd med. Han har som bäst gjort 16mål på en säsong och det känns inte som någon orimlighet att han kommer slå det rekordet den här säsongen. Han har utvecklats till en klasspelare som leder sitt lag den här säsongen och han är just nu en av Almtunas absolut viktigaste spelare.