fredag 12 oktober 2012

Leksand var det bättre laget - Hanses höll första nollan

Örebro och Leksand drabbade samman i ett toppmöte ikväll, Örebro försökte bättra på sitt svaga hemmafacit men det var dalalaget som kunde ta alla tre poäng efter en stormatch av målvakten Erik Hanses. 

Örebro som inledde serien riktigt starkt har hamnat i en liten formsvacka och behövde tre poäng ikväll för att hålla Leksand bakom sig i tabellen. Men Leksand genomförde en perfekt match försvarsmässigt och vann klart rättvist med 2-0 efter mål av De La Rose och Hersley. Det första målet var lika snyggt som det andra var turligt men även turliga mål räknas och Leksand förtjänade att ta hem tre poäng. 

Det blev en skön match för målvakten Hanses som gjorde det bra i målet och fick hålla säsongens första nolla, ikväll var Leksands defensiva insats som såg till att vinna matchen. Det var klockrent större delen av tiden och de chanser som Örebro skapade tog Hanses hand om utan några större problem. Han visade vilken bra målvakt han är och han kommer ha en avgörande roll för hur långt Leksand kan gå den här säsongen. 

Förutom en riktigt bra hockeymatch så var det riktigt intressant att lamporna gick av och på lite när som helst och matchen fick brytas kortare stunder vid ett par tillfällen. Sen måste jag säga att Shayne Warschaw som dömde matchen idag inte hade någon av sina bättre matcher. Det blir ofta väldigt konstiga situationer och domslut när Shayne är på isen och ibland känns det som att han gärna tar en lite för stor roll i matcherna. Det var även under förra säsongen och framförallt när han dömer i Allsvenskan. När han visslar i Elitserien tycker jag att han klarar sig mycket bättre, förmodligen för att det finns en till huvuddomare på isen. Även ikväll var en "Shayne kväll" och jag kan förstå att Peter Andersson var irriterad efter matchen, det hade jag också varit. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar