onsdag 24 oktober 2012

BIK/Karlskoga befäster sin placering i toppen - Fortsatt tungt för Asplöven

Att åka upp till Haparanda har varit omtalat jobbigt för de lag som gjort resan. Men BIK/Karlskoga lät inte resan störa det minsta utan kunde enkelt avfärda Asplöven med hela 5-1 och Asplöven börjar ha det riktigt jobbigt.

Det är i defensiven Asplöven verkligen brister just nu, man släpper in alldeles för många mål och trots att man idag var förstärkta av Janne Niinimaa så räckte det inte till. Fem insläppta mål, ett i numerärt överläge till och med, det är alldeles för dåligt. Som att det inte var nog så fick man även målvakten Puurula skadad i samband med att BIK gjorde sitt tredje mål. En lite märklig incident där Carl Berglund lyckades med konststycket att båda göra mål och bli utvisad i samma sekvens efter att ha åkt på Puurula som fick bryta matchen efter det. 

Om BIK/Karlskoga finns det inte så mycket att säga som inte redan är sagt. Med den trupp man har borde man inte vara med i toppen av tabellen men man visar även i år att man kan komma extremt långt med ett bra lagbygge och spelare som verkligen tror på det man gör. Det har än så länge räckt till en andra plats i tabellen, bara en poäng från serieledande Leksand. Det är ingenting jag hade förväntat mig innan säsongen och jag tror inte det var så många som hade trott det heller. Men bara att lyfta på hatten och gratulera till en imponerande insats. 

Asplöven ligger nu näst sist, laget har bara Karlskrona efter sig i tabellen och nu börjar det bli läget bli ansträngt. Fem raka matcher utan seger och bara en poäng är inte riktigt vad man skulle behövt, för att hitta när Asplöven tog tre poäng senast måste man gå tillbaka en månad, 26:e september och tio matcher sedan. Då slog man Malmö med 1-0 men sen dess har det inte varit en enda trepoängare för Haparandagänget. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar