torsdag 18 oktober 2012

Elitseriespelarna kan tydligen dom också

Linköping visade att matchen mot Timrå var ett olycksfall i arbetet, idag tog man emot NHL-förstärkta Frölunda och det blev en helt annan insats där LCH till sist kunde vinna komfortabelt med 4-0 efter bla två mål av Arlbrandt.

Frölunda är verkligen upp och ner just nu, man varvar riktigt bra insatser som den mot Modo med riktiga bottennapp som mot Linköping. NHL-spelarna klarar inte av att bära hela Frölunda och det snackas mycket om att man måste få in "Henke", det känns inte som att problemet ligger hos målvakterna som visserligen inte varit fantastiska men organisationen i laget känns som det största problemet just nu. Det är oorganiserat och lite virrigt, de gånger Frölunda spelar bra är det mer enskilda spelare som gör riktigt bra matcher, men laget Frölunda verkar ha svårt att få ihop en bra match i 60minuter.

Idag var det betydligt sämre än senast och Linköping kunde omgående ta ledningen genom Weinhandl som gjorde matchens första mål efter bara drygt tre minuters spel. I andra perioden klev Arlbrandt fram och visade att han är en målskytt av rang när han satte dit en straff som LHC tilldelats. Han höll sig även framme i den tredje perioden och satte dit sitt andra mål för kvällen till 4-0, Arlbrandt har verkligen öppnat säsongen riktigt bra och har mäktat med 13p på 13 matcher och han är nu bara en poäng efter Söderberg i den interna poängligan.

En annan spelare som har tagit ett stort steg framåt i sin utveckling är Christian Engstrand som fått förtroendet den här säsongen att vara förste keeper, ett GAA på 2.00 och en räddningsprocent på över 93 är riktigt bra siffror.

Sen måste det säkerligen kännas lite extra bra för Helber och ledningen i Linköping som varit så tydliga i sitt ställningstagande mot NHL-spelare. Men det är nog bara en liten bonus vid sidan av de tre poängen man tog ikväll.