torsdag 4 oktober 2012

Högintressant match i Örnsköldsvik

Seriefyran mot serietvåan, det är två lag i riktigt bra form som drabbar samman i Ö-vik idag när Luleå kommer på besök för matchen mot Modo. Båda lagen ligger bra till i tabellen, men som har sett väldigt annorlunda ut under inledningen på säsongen Modo drabbades ju som bekant av skador redan innan säsongen började, riktigt tunga skador också på nyckelspelare. Det var ganska tydligt inledningsvis på säsongen när Modo inte alls lyckades hitta rätt i matcherna. Defensiven var bedrövlig och målvaktsspelet kändes riktigt skakigt, men sen tog man in Alexander Steen och sen dess har Modo genomgått en förvandling. Det är inte bara en glödhet offensiv utan även defensiven har man fått betydligt mer ordning på, Steen har öst in poäng och har ett osannolikt bra poängsnitt på 2p per match.

Luleå inledde serien bra och i vanlig ordning så såg det stabilt ut. Man kanske inte bjöd på världens mest underhållande hockey i alla matcher, men man tappar sällan poäng. Det har blivit två förluster så här långt, Färjestad och Brynäs och det är ineffektiviteten i det offensiva spelet som spökar just nu- Defensivt ser det precis lika bra ut som det brukar göra, man släpper knappt in några mål oavsett om det är Rautio eller "JG" som vaktar kassen. Men framåt har det varit skrämmande ineffektiv i Luleås förlustmatcher, båda 1-0 förluster för övrigt.

Så det kommer bli en otroligt intressant match ikväll när Luleå kommer försöka neutralisera Steen och "Steen effekten" Modo just nu har. Modo måste se till att spela en tät defensiv och stoppa Luleås spelvändningar, när Luleå får komma i många sådana per match, då vinner man oftast sina matcher.

Hur tror jag det går? Jag tippar på ett kryss, 2-2 efter full tid med extrapoängen till Luleå. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar