söndag 7 oktober 2012

Jared Aulin: "Mötet med Markus förändrade mitt liv"

Ibland är det dom små sakerna i livet som förändrar någonting inom en. Jared Aulin träffade elvaårige Markus för att skriva en autograf men lämnade mötet med Markus med en annorlunda syn på livet. 
- Jag har aldrig blivit så påverkad av ett möte förut, det får en verkligen att inse hur små saker kan göra utgöra en positiv effekt i någon annans liv. 

Det började med en enkel fråga om en autograf från en mamma som ville ha något signerat till sin son men det slutade med ett möte mellan Jared och Markus. 
- Jag träffade hans Anna, hans mamma när hon kom fram och frågade om jag kunde tänka mig att signera något till hennes elvaårige son men efter att jag frågat lite om Markus så insåg jag snart att det var en kille jag ville träffa. Han lider av en sjukdom, CVI (Cortical Visual Impariment) som är en hjärnsjukdom som påverkar synen och förmågan att tolka synintryck. Så jag bestämde träff med honom och hans mamma på Java här i Örebro och det blev verkligen ett möte att minnas. 

Att lida av en allvarlig sjukdom kan inte vara lätt att hantera och verkligen inte när man bara är 11år gammal som Markus och efter den första blygheten lagts när vi först sågs så insåg jag snabbt vilken underbar personlighet Markus har. Han har ett smittande leende och försöker alltid få folk omkring honom att vara på bra humör och sprida glädje. Ju mer vi pratade, ju mer insåg jag vilken inspirationskälla Markus verkligen är, han är bara ett barn och lider av en allvarlig sjukdom men ändå lägger han energi och fokus på att hjälpa andra att må bättre. Under vintern så kliver han upp två timmar tidigare än han behöver för att hinna till skolan, bara för att bege sig ut och skotta åt sina grannar som han tycker är för gamla för att behöva skotta själva. Han ser alltid till att allting är städat och diskat innan hans mamma kommer hem från jobbet på dagarna, bara för att hon ska kunna slappna av och för att de ska hinna umgås. 

Jag gav honom en signerad puck och två matchbiljetter till honom och hans mamma, det var en liten sak för mig men något som gjorde honom så glad och viktigast av allt var att jag gick från det mötet med en ny vän. Markus och jag kommer att tillbringa mycket tid tillsammans den här säsongen, vi ska bowla och jag ska visa honom runt i Örebros omklädningsrum, det är en ära att kunna kalla honom för min vän. 

Du skrev om ert möte och det har funnits på twitter en del, hur har reaktionerna varit? 

- Reaktionerna har varit helt fantastiska, alla har uttryckt sitt stöd för Markus och kommit med positiva och upplyftande kommentarer. Han förväntade sig ingenting av vårat möte men nu blir han hela tiden påmind om vilken speciell person han egentligen är och det är viktigt. Det jag hoppas på är att uppmärksamheten runt det här kan påminna alla därute om hur små saker som egentligen behövs för att göra någonting positivt för en annan människa och hur mycket det kan innebära för en själv. Jag måste säga att det här är det bästa med att vara en offentlig person, att få den här typen av möten med den här typen av personer, det känns som en välsignelse. 


Jared och Markus. 

1 kommentar: