lördag 6 oktober 2012

En så sjukt dålig hockeymatch

Satt och kollade AIK - Växjö och det var smärtsamt att se den matchen, inget av lagen vågade spela ut och det var så krampaktigt att hade det varit en fotbollsspelares lår så hade inte en kylsprej hjälpt. 

Det var en match där det verkligen syntes hur lite lagen ville gå från matchen med ännu en förlust, det var inget av lagen som vågade spela ut eller satsa framåt utan fokus låg verkligen på att inte göra ett individuellt misstag som kunde kosta laget matchen. 

Växjö fortsätter att hålla skola i hur man inte ska spela powerplay, nu är man uppe i 39 raka utan ett enda mål, man står på 0! procent under säsongen och det verkligen lyser dåligt självförtroende om Växjö när motståndarna får åka och sätta sig i två minuter, 

AIK hamnade i ett jobbigt läge efter att Växjö tagit ledningen med 2-1 men man reste sig på något konstigt sätt och när Växjö sen drog på sig ett 3 mot 5 underläge så skickade Liwing in 3-2 och avgjorde matchen. Glädje var bara förnamnet när man så Liwing jubla efter att pucken letat sig in bakom Norrena. Det är för övrigt ett av Växjös absolut största problem just nu, Norrena alltså. Returer flyger rakt ut, han tappar puckar och känns väldigt ointresserad av att egentligen vara med på isen. Jag skulle tippa att Växjö ganska snart kommer att genomföra någon form av förändring på målvaktsfronten, vilket är uppenbart att man måste göra. 

Men sköna tre poäng till AIK och nu har man skaffat sig lite andrum, för Växjö fortsätter krisen och någonting kommer börja hända där ganska snart är mitt tips. Tränarbyte? Jag vet inte det jag, det känns inte som att det är i båset problemet är, Janne Karlsson har lett Växjö länge och är bevisligen en kompetent tränare. Jag skulle vilja se några spelare ryka och några nya komma in, det är där problemet ligger just nu. 

1 kommentar:

  1. Jag tycker Växjö har problem på målvaktssidan. Norrena är alldeles för osäker och Modig i båset är knappast bättre. Elitseriens svagaste målvaktspar, men det är ju bara min åsikt :)

    SvaraRadera