tisdag 2 oktober 2012

Löjligt ineffektivt Luleå

Herregud vad Luleå missade målchanser idag. Det var bedrövlig skärpa i avsluten och de flesta lägen passades bort eftersom ingen riktigt verkar vilja skjuta. Brynäs gjorde en riktigt bra bortamatch och vann med 1-0. 

Brynäs gjorde det riktigt bra, "Honken" radade upp bra räddningar när Luleå tryckte på, först för ett ledningsmål och senare en kvittering. Brynäs spelade tätt och bra i defensiven vilket gjorde det riktigt svårt för Luleå att komma till i första perioden framför allt, andra öppnade upp lite men Luleå visade upp en osannolik ineffektivitet framför Brynäs mål och man både missade pucken och försökte sig på både en och två passningar för mycket istället för att bara trycka dit puckarna. 

Brynäs enda mål var ett lite mer udda mål, Ollas slog in pucken som kom in framför Rautio i Luleås mål och "på tennis" kan man inte direkt använda så jag använder Stålnackes "på baseball". 

Bäst i Luleå var helt klart Rautio, Koivisto gjorde en bra match men brände så otroligt många klara målchanser att det verkligen drar ner betyget. I övrigt var det ganska blekt i Luleå, inte många som stod ut och många spelare kom inte upp i normal standard. 

Johan Harju då? Jodå, han hade något läge men utan att få dit pucken men var helt okej i spelet och ser ut att trivas mycket bättre i den här omgivningen. Det syns på hela honom, kroppsspråket är helt annorlunda än när han var i Luleå, han ser lugn och stabil ut, som att han har hittat glädjen i hockeyn igen. Riktigt kul att se, jag unnar Harju all framgång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar