lördag 6 oktober 2012

Matt Keith kommer inte till Sverige

Matt Keith som förra säsongen spelade i Örebro skrev till den här säsongen på för tjeckiska HC Karlovy Vary. Men efter bara fyra matcher där valde klubben att avsluta kontraktet och han har efter det ryktats tillbaka till Sverige. Men enligt bra källor kommer det inte att bli spel i Allsvenskan. 

Den 29årige forwarden var en populär spelare i Örebro förra säsongen, poängproduktionen har väl aldrig varit Keiths signum och han gjorde 27p förra säsongen. Efter att han blev släppt från sitt kontrakt i Tjeckien har det ryktats om ett par olika klubbar i Allsvenskan, fördelen med Keith är att han går som EU-spelare eftersom han har dubbla medborgarskap. 

Jag fick idag uppgifter från en väldigt bra källa att Keith inte kommer att komma tillbaka till Allsvenskan utan istället har valt att acceptera ett tryout-kontrakt i den Österrikiska ligan, Erste Bank Liga. Vilken klubb det handlar om får jag återkomma till, men att det blir den ligan står klart enligt min källa. 

Synd att inte något lag i Allsvenskan lyckades skriva med Keith, på allsvensk nivå är han en riktigt bra spelare som många lag hade haft nytta av. Men med lockout och liknande så är det en begränsad marknad för Nordamerikaner och det påverkar säkerligen klubbarnas val av vilka spelare man tar in under säsongen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar