söndag 21 oktober 2012

Modig lånas ut till Karlskrona - Välbehövligt

Mattias Modig, förut i Luleå Hockey men numera i Växjö lånas ut till Karlskrona som nu får en riktigt bra lösning på målvaktssidan fram till att Leinonen kan spela matcher igen. 

Den 25-årige målvakten har haft några tunga säsonger bakom sig sen han lämnade Luleå. Även hans sista säsong i Luleå var fylld av kritiska röster mot Modig, orättvist till stor del enligt mig. Han var inte en stabil målvakt direkt och toppinsatser varvades med rejäla bottennapp men Modig är en bra målvakt och kan han bara få lite mer stabilitet kommer han kunna vara en bra förstärkning för alla lag i Elitserien. 

Han har stått två matcher den här säsongen i Växjö och gjort helt okej insatser, mot Luleå senast han stod var det inte hans förtjänst att laget förlorade och han gjorde några riktigt vassa räddningar som höll kvar Växjö i matchen. 

Att han nu kommer ner till Allsvenskan ett tag känns väldigt vettigt, jag var övertygad om att han skulle spela på den här nivån hela säsongen, jag trodde inte att något Elitserielag skulle våga satsa på Modig med tanke på hur det har sett ut de senaste säsongerna med skador och sparsamt med matcher. 

Att Karlskrona skulle få in en målvakt som har landslagsmeriter, även om det var ett tag sen är nog mer än man vågat hoppas på och Modig kommer säkerligen kunna hjälpa Karlskronas defensiv under de matcher han är där. Bra även för honom själv att få ett par matcher till i kroppen för att vänja sig vid att spela matcher igen. En win-win för Växjö och Karlskrona helt enkelt och det ska bli riktigt kul att följa Modig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar