lördag 20 oktober 2012

Västerås krossade KHK - Nu måste något hända

Västerås visade verkligen upp hela sitt register i kvällens match mot Karlskrona. Victor Backman såg till att Västerås hade ledningen med 2-0 innan sex minuter av matchen hade gått. Det slutade till sist hela 8-2 och Karlskrona är fast i botten av tabellen. 

Victor Backman som ikväll gick 2+1 har hamnat lite i skymundan av NHL-spelarna men jag måste säga att han är den största positiva överraskningen i årets upplaga av Västerås. Han är bara 21år gammal och var inte någon dominant spelare förra säsongen men har tagit stormsteg i sin utveckling och har nu 12p på 13matcher. Jag har blivit riktigt imponerad av hans spel i de matcher jag har sett och han är en spelare som Västerås verkligen kommer ha nytta av. 

När det gäller Karlskrona så måste man hitta någon lösning på sina problem snarast om man inte ska bli avhängda tidigt. Att sparka tränaren var ju något som många hoppades skulle lösa problemen men i de här två matcherna har man inte kunnat se någon positiv effekt, nästan motsatt med tanke på att målskillnaden på dessa två matcher är 12-3. Ett av problemen är skadan som Leinonen drabbades av, han är en extremt viktig spelare för KHK och bakom honom så finns det inte någon som är redo för uppgiften riktigt ännu. Jag hoppas att Karlskrona väldigt snart kan presentera ett tränarnamn som kan ta tag i situationen och lösa problemen som finns i spelet. Just nu är det bara tre poäng upp till strecket och det är viktigt att man hänger med i den kampen så snart det bara går, för att jaga i uppförsbacke i slutet av serien blir ohyggligt svårt. 

8-2 visar att det är stor skillnad i effektivitet och NHL-spelarna bidrog i hög grad. Backlund och Berglund låg bakom två av målen, Backlund avslutade och Berglund spelade. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar