lördag 20 oktober 2012

Taavolas tid är nog snart förbi

Malmö blev krossade på hemmaplan av Leksand, efter 0-6 så handlade frågorna mycket om hur Malmö ska ändra på sitt spel och om han kände förtroende från styrelsen. Enligt Taavola känner han 100%-igt stöd från styrelsen men enligt källor är det inte samma förtroende från spelarna. 

Jag skrev om det redan i september (här) om att Ulf Taavola inte kändes som ett bra val av tränare för årets Malmö. Efter att man spelat en fjärdedel av serien så ligger Malmö på 11:e plats i tabellen med bara 16 inspelade poäng vilket måste betecknas som ett fiasko. Laget innehåller spelare som håller riktigt hög klass, Meijer och Persson värvades från Luleå Hockey, man har Jadeland, Kollar och många fler spelare som är betydligt bättre än vad tränarna får ur laget just nu. 

Jag pratade men en källa som har väldigt bra insyn i Malmö och det är tydligt att det finns vissa spelare som inte alls är nöjda med Taavola. Jag tycker inte att det är speciellt konstigt, han känns inte som en modern tränare med nya, fräscha tankegångar utan mer som en överlevare som inte ändrar sin filosofi för något eller någon. 

Jag tror personligen att Taavolas tid väldigt snart kommer att vara över i Malmö, det behövs någon tränare som kan ta tag i situationen och få in energi i Malmö som just nu har klara problem, framförallt i offensiven, totalt har Malmö bara lyckats göra 21mål på 13 matcher. Den som leder poängligan i Malmö är Storm som har gjort sex poäng. Det håller verkligen inte om laget siktar på att vara med i toppstriden den här säsongen. 

Jag lider faktiskt med Malmö, den här säsongen bådade så gott, det var äntligen frid och fröjd i föreningen. Sylvegård känns klockren på sin post och föreningen känns för första gången på länge som att den är på rätt spår. Förhoppningsvis kan man hitta en ny lösning på tränarfronten och få ordning på det hela innan det är för sent, jag skulle unna Malmö det efter alla år av strul och pinsamheter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar