lördag 20 oktober 2012

Både flippar och floppar bland NHL-spelarna

Nu har det gått några omgångar för NHL-spelarna som har anslutit så här långt, hur har det egentligen gått för dem? Tja, vissa har presterat så det står härliga till medan andra haft det betydligt jobbigare. Här kommer en liten rapport  för hur killarna i Allsvenskan klarat sig så här långt. 

Djurgården

Gabriel Landeskog 3 matcher 3p (2+1) +2 

Han har varit en verklig energiboost för laget sen han kom in. En otroligt smart spelare som tar ansvar både i offensiven och defensiven. Djurgården får skicka upp en bön till hockeygudarna om en lång lockout för Landeskog gör DIF ett par klasser bättre. 

Douglas Murray 5 matcher 0p (0+0) +2 

Han ska inte direkt göra några poäng utan mer inrikta sig på det defensiva arbetet. Jag tycker Murray blivit bättre för varje match, det såg riktigt segt ut inledningsvis men han har växt för varje match. Viktig pjäs för Djurgården. 

Södertälje 

Matt Read 5 matcher 10p (2+8) +6

Carl Hagelin 4 matcher 7p (2+5) +5 

Jag skulle vilja säga att SSK är det lag som fått det största lyftet med sina förstärkningar, herregud vad de levererar. Hela Södertälje har fått ett lyft sen Hagelin och Read kom in i truppen och nu ser SSK helt plötsligt ut att kunna vara med i kampen om topp sju, så var inte fallet innan de här båda herrarna kom. 

Västerås

Partik Berglund 9 matcher 5p (4+1) -2

Mikael Backlund 3 matcher 4p (1+3) +/- 0

Berglund har haft det riktigt svårt i inledningen, han har inte kunnat prestera på den nivå alla förväntade sig innan. Backlund har däremot börjat bra poängmässigt och ser ut att kunna bli en avgörande faktor i matcherna. Berglund behöver komma in i spelet mer och leverera på en nivå som är lite högre för att anses som godkänd. 

Mora 

Anze Kopitar 10 matcher 11p (4+7) +2

Kalla mig kräsen men jag hade väntat mig mer av Kopitar. Han var förra säsongen en av NHL;s absolut bästa forwards och borde kunna åtsadkomma mer. Men det hra väl mycket att göra med omgivingen, Mora är inte direkt sprängfyllt med lirare och då får även Kopitar svårt att prestera fullt ut. 

Tingsryd

Viktor Fasth 9 matcher 93.86% 1.70GAA

Det är siffror som imponerar och Fasth har varit så bra som man kan kräva i ett lag som inte håller allt för hög klass överlag. Att Tungsryd tar poäng i många matcher är helt och hållet tack vare Fasth, skulle han bara lära sig att stoppa en straff någon gång ibland så skulle Tingsryd klättra ännu mer i tabellen. Straffläggningar har varit Fasths svaghet så här långt men en imponerande instats i målet förutom det. 


3 kommentarer:

  1. Read har varit kung!

    SvaraRadera
  2. Man är galen om man tycker nån vart bättre än Fasth! Han har dominerat i TAIF

    SvaraRadera
  3. Kopitar hade nog kommit upp ett par snäpp om han (eller Wener) inte envisas med att spela hela tiden med brosan.

    SvaraRadera