söndag 7 oktober 2012

Omark gick sin egen väg, dominerar i Schweiz

Linus Omark har gjort sig känd för att alltid gå sina egna vägar. Istället för Edmonton gick han till KHL,   först säsongen efter skrev han på för Edmonton och när han inte fick speltid där, ja då valde han bort Elitserien och KHL när han skrev på för schweiziska Zug. Nu leder han poängligan och gör succé. 

Ni vet alla historien, Omark hamnade i frysboxen i Edmonton och blev skickad till farmarlaget Oklahoma Barons. För att ytterligare försvåra relationerna med Edmonton uttalade sig Omark och sa saker i stil med: "Jag är hellre hemma i Luleå och spelar än i Oklahoma". Han har alltid gått sin egen väg och det har varit på gott och ont. Men ingen är så övertygad om Linus Omarks storhet som Linus själv, han tycker att han är så pass bra och förväntar sig att omgivningen ska utgå från hans tankar om sig själv. Det blir inte alltid så, Edmonton satsade på andra namn och det skapade en situation som var ohållbar. Omark ville lämna, Edmonton ville inte släppa honom till en annan klubb i NHL, sen försvårades det ytterligare av den annalkande lockouten. 

Så Omark valde än en gång att gå en egen väg, istället för att komma hem till Luleå eller återförenas med Harju i Brynäs så skrev Omark på för Zug. Det har så här långt blivit nio matcher för Omark och han gör succé i sin nya klubb, han står just nu på 11p och delar ledningen i poängligan med Damien Brunner. Till saken hör också att han gör det i en klubb som ligger på nionde plats i tabellen, där tolv lag deltar. Så han ligger på över en poäng per match och spelar i ett av de sämre lagen, imponerande. 

Det kommer väl att gå som det brukar, att Omark till sist får som han vill. Så förmodligen kommer han att komma in i en annan NHL-klubb, antingen den här säsongen om lockouten upphör, eller nästa. Förmodligen kommer han då också att göra succé, för han brukar ta chansen när den dyker upp och förr eller senare kanske resten av hockeyvärlden kommer dela Omarks uppfattning om hur bra Omark egentligen är. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar