tisdag 9 oktober 2012

Oscar Sundhs skada sätter idrotten i ett annat perspektiv

Det var riktigt obehagliga scener som utspelades i Coop Arena idag. Oscar Sundh slog först huvudet i plexiglaset, föll handlöst och slog sen huvudet med full kraft i isen. Sundh blev liggande, medvetslös under en lång tid och matchen bröts. 

Först och främst, helt korrekt av domare och lagen att komma överens om att bryta matchen. Att försöka spela klart en match efter det som hände Sundh hade inte varit rätt mot någon, framför allt inte mot HV71:s spelare som precis sett sin lagkamrat drabbas av en oerhört obehaglig och allvarlig skada. 

Det som hände Sundh sätter idrotten i ett annat perspektiv, vilket märktes tydligt på publiken i Coop Arena, det var knäpptyst under hela tiden Sundh behandlades och när båren rullades ut spreds en uppriktig och ärligt menad applåd genom hela arenan. Det var inte längre en motspelare, en HV-spelare utan det var Oscar Sundh, personen som låg där på isen och det märktes att allt annat helt plötsligt blev oviktigt. Att sen HV:s spelare åkte fram till Luleås klack och applåderade den säger det mesta, det var inte längre antagonister eller motspelare, det var bara människor i Coop Arena ikväll och det är en otroligt fin sida av idrotten som allt för ofta glöms bort. Under match är spelarna bittra motståndare men när något sådant händer, då finns en omtanke och respekt för varandra som inte alltid syns på isen. Jag kan inte svära på det, men på tv bilderna ser man hur Cam Abbott tar ett knä i isen och ser ut att skicka upp en tyst bön för Sundh, det är givetvis en fri tolkning av mig men med tanke på de problem han själv haft är det inte orimligt. 

Jag har svårt för det här med att "hata" motspelare baserat på att de är just motspelare, men det är lättare för vissa andra supportrar. Förhoppningsvis kan det här bidra till att hatet kanske får stå åt sidan en stund och att man ser personerna bakom lite mer. 

Sen vill jag bara säga att jag hoppas verkligen att Oscar Sundh klarar sig utan några bestående men och att han snart står på isen igen. Det skulle kännas riktigt bra att se honom spela ishockey igen, väldigt snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar