onsdag 10 oktober 2012

Aulin räddade poäng, men Landeskog blev en vinnare

Det var två av Allsvenskans bästa lag som drabbade samman ikväll. Djurgården, tabellplaceringen till trots är ett av seriens bästa lag, på papperet och Örebro är ett av seriens bästa lag i praktiken. Det blev en poäng till Örebro efter att Jared Aulin kvitterat matchen i slutet av den tredje perioden. Men Djurgården fick till sist lämna som vinnare, Åberg avgjorde straffläggningen och såg till att DIF tog extrapoängen.

Det var Gabriel Landeskogs kväll, Colorados nye lagkapten var en dominant ute på isen och visade verkligen att han kommer att betyda mycket för Djurgården. Han var inblandad i båda Djurgårdens mål, han gjorde ett och spelade fram till det andra målet. Men Djurgården fortsätter att visa upp ett darrigt spel, nu ledde man med 2-0 i tredje perioden men Örebro bjöds tillbaka in i matchen när Anders Eriksson vispade in 1-2 och Jared Aulin sen gjorde 2-2.

Men oavsett att man tappade en poäng så var det här ett fall framåt för Djurgården som gjorde några riktigt bra delar i matchen. Första perioden hade man det mesta, vann skotten med 12-3 och var det bättre laget. Men Örebro visar upp en imponerande förmåga, laget viker sig aldrig och fortsätter alltid att försöka fram till att matchklockan ljuder. Det är ett styrkebesked av Örebro att kunna hämta in ett 0-2 underläge, borta mot Djurgården.

Jared Aulin, Patrick Yetman och Kalle Olsson är en fantastisk formation som nog hade klarat sig ganska bra i Elitserien känns det som. Ser man till de spelarna så är det inte konstigt att Örebro går så bra som dom gör. Även ett stort plus till Ridderwall som vaktade Örebros mål idag. Han visar att han kommer kunna bli en viktig pjäs den här säsongen om allt stämmer för honom.