onsdag 17 oktober 2012

Skön trepoängare för Luleå mot ett bra Modo

Det blev precis så jämnt som man hade väntat sig inför matchen, Modo visade att man fortfarande är i bra slag även om Luleå var det starkaste laget för kvällen och kunde till sist vinna matchen med 3-2, En skön trepoängare för Luleå som behövde ta poäng för att hänga med i tabellens topp. 

Luleå visade upp ett klart bättre spel än vad man gjort de senaste omgångarna. Det var ett mycket rakare och enklare spel som gjorde att man inte spelade in sig själva i problem, även offensiven var mer rakt spel och många fler avslut med spelare som gick på mål. Det var en match som lovade gott om man ser till hur det har sett ut.

Modo gjorde det bra och visar upp ett spel som är ljusår ifrån vad man visade upp inledningsvis av Elitserien. Framför allt så tycker jag att Modo har fått ordning på sin defensiv, man släpper till mycket mindre klara chanser än förut och slarvet med pucken har blivit mycket bättre. 

Det var en underhållande match mellan två bra lag, kul att se Chris Abbott framför mål i powerplay, styrningen han gjorde fram till 3-1 var riktigt skön för Luleå som haft lite svagt PP och saknat någon som är inne och stökar till det framför kassen. Rautio var bra som vanligt, lite oflyt vid målet som Alexander Steen (givetvis) gjorde, Modos andra. Men förutom det målet så fortsätter han leverera på en jämn och stabil nivå. Koivisto gjorde det också bra, han visar upp ett bra spel i varje match och idag tog han även ett bra ansvar defensivt när han spelade fysiskt men även kastade sig och täckte skott, han och övriga spelare visade upp en offervilja som saknats och det var riktigt kul. 

2 kommentarer:

  1. En svart dag då tråkhockeyn fick vinna. Effektivt med superförsvar och bra kontringar men grymt vad trist om alla lag skulle lira så. Tur man håller på Modo så man alltid får se underhållande hockey :)

    SvaraRadera
  2. Haha har du inget bättre att komma med modosupporter? tråkhockey? de var långt ifrån tråkhockey fast luleå stundvis blev rejält tillbakapressat. när luleå vinner mot ett lag börjar direkt motståndarsupportrarna skrika tråkhockey, kanske dags att växa upp och slänga blöjan?

    SvaraRadera