onsdag 17 oktober 2012

Leksand svarade för en mäktig vändning, Södertälje vann igen

Det var verkligen spännande i både Leksand - Bofors/Karlskoga och Almtuna - Södertälje ikväll. Leksand låg under med 0-2 med drygt en kvar kvar att spela men vände och vann till sist med 3-2. SSK slog som väntat Almtuna men det satt långt inne och man räddades av en videogranskning.

Bofors/Karlskoga visade att man verkligen tänker vara med och slåss uppe i toppen av tabellen, efter två spelade perioder hade man ledningen med 2-0 och såg ut att vara på väg mot tre nya poäng och fortsatt serieledning. Men Leksand ville annat och Filip Forsberg gav hemmalaget nytt hopp när han forcerade in 1-2 efter 4.57 av den tredje perioden. Hersley kvitterade och med bara fem sekunder kvar av matchen så skickade Timander in 3-2 i powerplay och säkrade segern för Leksand. En riktigt stark vändning av Leksand, speciellt med tanke på att Joel Gistedt har varit en av Allsvenskans bästa målvakter den här säsongen och det är sällan han släpper in tre puckar och verkligen inte under en och samma period.

Södertälje slog Almtuna på bortaplan helt enligt planerna, men det blev lite av en rysare. Almtuna tog ledningen med 1-0 i den första perioden och Södertälje hade svårt att få in pucken trots ett massivt övertag under hela matchen. Men till sist fick man hål på Hamberg i Almtunas mål, Johan Andersson kvitterade efter 7.24 i den andra perioden. Sen blev det lite mer NHL betonat när Read och Hagelin spelade fram Fleury som gav SSK ledningen i powerplay. Men sen blev det nervöst och Almtuna hade en 2-2 puck inne men efter videogranskning underkändes målet och Södertälje kunde hålla undan, slutresultatet 3-1 fastställdes av Billberg som skickade in pucken i tom kasse efter att Almtuna plockat Hamberg. En otroligt viktig seger för SSK som har lyckats räta upp laget efter en katastrofal inledning av serien och man är nu uppe på en åttonde plats, bara två poäng efter Mora.