tisdag 23 oktober 2012

Södertälje fortsätter att imponera, och är förbi Djurgården

Södertälje bara fortsätter att vinna matcher, laget har gått från en placering i botten av tabellen till att nu vara förbi favorittippade Djurgården tack vare kvällens 3-1 seger mot Mora. 

Lika dåliga som Södertälje var i inledningen av serien, lika bra är man nu. Det är bara att imponeras över hur bra Hagelin och Read egentligen är, sen dessa herrar anslöt har Södertälje förvandlats från ett krislag till en utmanare om en placering i toppen av tabellen. För helt plötsligt har Södertälje fått en stabilitet i sitt spel och framförallt har man börjat tro på det man gör, det är inte bara så att Hagelin och Read gör bra saker, hela laget har växt ett par storlekar och tryggheten finns helt plötsligt där igen. 

I kvällens match mot ex-södertäljaren Anze Kopitar och hans Mora hade man även skadeproblem på backsidan och SSK fick låna in Nielsen från Linköping. Men det var ingenting som störde och Nielsen gjorde en fullt godkänd insats. Självklart var det som vanligt en bra insats av NHL-spelarna där Hagelin blev matchens lirare med två mål och en bra insats överlag, även Sebastian Idoff förtjänar plus efter dagens match.

Men i skuggan av Hagelin och Read så finns det en spelare som jag vill lyfta fram. Jag hade med honom i månadens lag förra månaden och han är fortfarande lika bra, backen Emil Djuse. Hans säsong visar att Södertälje har en ny backstjärna på gång och jag måste säga att jag tycker han varit en av Södertäljes absolut bästa spelare och jag hoppas att han snart finns med på isen igen. 

När det gäller Djurgården så är det pinsamt uppenbart hur beroende man är av Landeskog, när han finns på isen vinner laget och när han saknas, ja då förlorar man mot Almtuna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar