tisdag 23 oktober 2012

Modigeffekten blev kanske inte riktigt som Karlskrona hoppats

Det såg ut att kunna bli en skräll ordentlig skräll, Karlskrona gjorde 2-1 mot serieledande Leksand och var med riktigt bra i matchen, men sen ledde ett par tveksamma insatser av inlånade Mattias Modit till att Leksand kunde komma tillbaka in i matchen och till sist vinna med 6-2.

Jag måste säga att kvällens match gör att man lider med Karlskrona, att hänga med i matchen och vara bättre än Leksand stora stunder och ändå förlora med 2-6 måste kännas riktigt, riktigt tungt. Det såg ut att kunna bli något riktigt bra, man kom tillbaka från 0-1 och 13minuter in i den andra perioden ledde man med 2-1 men sen rasade allt och Leksand kunde förvalta alla misstag och dra ifrån målmässigt. 

Sen lider jag med Modig, det är en kille som fått utstå så mycket kritik under sin tid i Luleå Hockey, till viss del befogad kritik men det mesta obefogad och orättvis kritik som bottnade i något helt annat än Modigs målvaktsspel. Det här var det sista han behöver, han hade behövt få komma in och göra en riktigt stabil insats för att hitta någon form av självförtroende igen. Att ligga i nätet och simma eller känna puckar studsa in via plexiglaset som gör att Leksand slår in ännu en puck är inte direkt en moralhöjare för någon målvakt. 

Karlskrona har svårt att hitta det där lilla flytet som alla lag pratar om att man behöver för att vinna matcher. Här hade man verkligen chansen och faller ännu en gång på egna misstag. De två första perioderna lyckades man även stryka alla onödiga utvisningar och man hade bara 4 minuter på två perioder, precis en av de saker Karlskrona har fallit på i tidigare matcher. 

Nästa match för Karlskrona blir Örebro på bortaplan och det är inte lätt att försöka ta tre poäng i den matchen heller. Men kan man bygga vidare på den här matchen så kan man kanske lyckas, det skulle behövas för serien, det blir aldrig bra om ett lag hamnar för långt efter i tabellen. 


1 kommentar:

  1. Det är sällan man får se en målvakt göra hattrick.

    SvaraRadera