tisdag 23 oktober 2012

Örebro och hemmaplan.......

Vad är det egentligen med Örebro och hemmaplan? Man har tagit 9 av 21p på hemmais medan man tagit 16 av 21p på bortaplan. Det är bortaspelet som räddar Örebro just nu och man ligger på en tredjeplats trots en riktig nedgång i spelet den senaste tiden. 

Efter första matchens förlust mot Malmö såg Örebro ut som en maskin, man slog lag efter lag och det såg inte ut som att något lag skulle kunna utmana Örebro om förstaplatsen i tabellen. Men de senaste omgångarna har det varit betydligt svagare insatser och det har blivit en tydlig förändring i spelet. Man har inte längre samma fruktansvärda offensiv, man har mycket svårare att skapa klara chanser och komma in framför mål. "Superkedjan" med Aulin och Yetman har varit betydligt blekare och även Wiklander har inte stått för samma produktion som i inledningen. 

Givetvis är det fullt naturligt för lag att hamna i svackor under en så lång säsong som det ändå är, men Örebro behöver ta sig ur sin svacka, snarast. Idag var det bedrövligt spel i powerplay som fällde laget, man gjorde visserligen ett mål i spel 5-3 men samtidigt så släppte man in TVÅ mål i numerärt överläge, i samma period. Det är alldeles för dåligt och bjuder man på sådana saker så kommer man inte vinna matcher, men Örebro tog sig ändå tillbaka in i matchen och fick med sig en poäng tack vare Simon Olssons 3-3 mål, innan det hade även Robin Olsson och Frölundalånet Collberg nätat för Örebro. Men Malmö vann matchen och det är intressant att Axel Brage båda gångerna varit den som besegrat Örebro, han har även vunnit 3 av de 4 matcher han fått vakta Malmös kasse. Så man får väl inte beteckna det som en för vild gissning att Brage står kvar även nästa match. 

Örebro har chansen att bryta både sin negativa trend överlag men sin dåliga hemmasvit framför allt nästa omgång, då möter man Karlskrona och allt annat än tre poäng skulle vara ett riktigt fiasko. 


1 kommentar: