måndag 15 oktober 2012

Tillfälliga tränarlösningar känns bara idiotiskt

Idag var det då Karlskronas tur att sparka sin tränare, lite snabbare på avtryckaren var man där eftersom Allsvenskan bara gått 11 omgångar medan Växjö hade hunnit med några fler matcher innan man sparkade Janne Karlsson. Men nu till min fundering, varför i hela nånting sätter man in en tillfällig tränare? 

Karlskrona visade att man är nykomlingar när man valde att sparka, hör och häpna nu BÅDA sina tränare i Elitserien och Allsvenskan så sparkar man ju oftast bara huvudtränaren. Om det är rätt eller fel låter jag folk som kan Karlskrona bättre än mig avgöra, jag kan bara säga att jag tycker det känns tidigt och att man kanske haft en lite orimlig bild av hur tufft det egentligen skulle bli i Allsvenskan. 

Men det intressanta är att man skriver i sitt pressmeddelande att man jobbar på en långsiktig lösning och det får "ta den tid som krävs". Medan man nu försöker hitta den lösningen så kliver sportchefen Höök och Torbjörn Karlsson ner i båset för att vara där som någon tillfällig lösning tills man hittat den man nu tänker skriva kontrakt med. Jag tycker det är vansinnigt att inte ha en färdig lösning när man väl fattar beslutet att sparka sin tränare speciellt när det handlar om en tränare som bevisligen besitter viss kompentens och faktiskt förde upp laget i Allsvenskan förra säsongen. Nu, elva omgångar in är han så dålig att han inte ens ska få ha kvar laget? Utan en bättre lösning är sportchefen och en till kille? Jag tycker det är riktigt tveksamt och det man hör från många spelare är att de vill ha en lösning snabbt så att de vet vad de ska förhålla sig till. En tillfällig tränare som börjar pilla i spelsystem och liknande, som sen kommer ändras när nästa tränare tar över känns inte direkt klockrent och om dom tänker låta allt vara som det var, hade då inte den ursprungliga tränaren varit en bättre lösning än den man nu har? Det är väldigt svårt för någon som uttalat är en tillfällig lösning att vinna respekt bland spelarna och sätta ett avtryck i spelet eftersom det bara är för en kort period. 

Jag tycker att det är ett desperat drag och man hade lika gärna kunnat vänta ett par omgångar medan man letade en ny tränare, det finns några riktigt bra namn ute på marknaden och så illa att Kempe inte hade kunnat rodda sitt lag genom ett par omgångar till tror jag inte att det är. Men förmodligen och förhoppningsvis har man någon lösning som kommer presenteras väldigt snart och då spelar det här ingen roll. 

4 kommentarer:

 1. Tänk om spelarna krävde detta omgående, hur blir ditt inlägg då ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt likadant, att bara sparka sin tränare utan att ha en färdig lösning är lika dumt oavsett om det är krav från spelarna på omdelbart byte eller inte. Klubben styrs inte av spelarna och förklarar man för spelarna att bytet kommer ske direkt man hittat någon kvalificerad ersättare tror jag inte att det längre skulle vara ett problem.

   Radera
 2. "En kille till" Tobbe har tränat khk tidigare och har klivit ner i båset när laget haft problem förut!
  Kempe är ingen dålig tränare, men att bänka den hetaste spelaren som gjort flest poäng inledningsvis är märkligt!
  /Per

  SvaraRadera
 3. finns det ingen sida där lediga tränar finns på???

  SvaraRadera