fredag 5 oktober 2012

Upp till bevis för Malmö

Malmö har åkt till Uppsala för att möta Almtuna ikväll. En oerhört viktig match för Malmö som behöver poäng för att inte halka efter topplagen allt för mycket. 

Almtuna är än så länge usla på hemmaplan. Man har spelat fyra matcher och tagit noll poäng. Laget besväras av flera skador, Björk har problem med en arm, Sandin missar matchen och flera med honom. 
Malmö måste ta tre poäng ikväll, laget har varit i en svacka de sista omgångarna och trenden måste vändas snarast om Malmö ska vara med i toppen av tabellen. 

Som jag varit inne på förut så gillar jag Malmös uppsättning i år, det känns på något sätt stabilare än på många år, trots att resultaten inte kommit ännu. Något som kommer bli viktigt ikväll är att Malmö får ut tre bra perioder den här gången, det har varit alldeles för ojämnt. Mot Djurgården så gjorde man två bra perioden och föll ihop i tredje, mot Tingsryd var man länge i ledningen men tappade. Mycket är tack vare att man drar på sig onödiga utvisningar och tappar kontrollen på matchen, även om man inte släpper in ett mål så bjuder man in motståndarna i matcher på ett väldigt onödigt sätt. 

Ikväll är det vinst som måste till för Malmö och allt talar för att man lyckas, Almtuna ska inte kunna hänga med Malmö. Sen är Almtuna ett mycket bättre lag när man kan spela avslappnat, utan press på bortaplan. Man behöver inte bekymra sig om att föra matcherna utan kan sikta på att hålla i defensiven och sen utnyttja motståndarnas misstag. Det blir en annan sak på hemmaplan när man ska försöka föra spelmässigt, det passar inte Almtuna. 

Mitt tips: 2-5

1 kommentar:

  1. hejhej lite bättre lite bittrare, hur lyckas du med att komma upp på sajten dagens-hockey.se

    undrar Bielke von Sydow
    http://www.bielkevonsydow.blogspot.se/p/malmo-redhawks.html

    SvaraRadera