söndag 14 oktober 2012

Vad händer egentligen Luleå?

Jag skrev inte något om matchen igår, jag ville ta lite extra tid och se matchen igen för att i lugn och ro kunna försöka ge mig på en analys av vad som egentligen inte är bra. Men jag kommer inte mycket längre än jag gjorde redan igår. 

Matchen var vad den var, Luleå kom till match och var inte riktigt beredda att ta kampen som behövs för att ta tre poäng, man var lite bekväma och AIK är desperata. Då håller det sällan att vara 95% i situationerna eftersom AIK ger allt, hela tiden av den enkla anledningen att man är piskade att vinna i varje omgång nu. 

Fokus och skärpa var saker som verkligen saknades igår, Kim H och Gunnarsson drällde bakom eget mål och gav bort 2-0 målet till AIK, första målet var inte så mycket att säga om. Powerplayspelet var inte alls bra, man har lägen, man skapar chanser men får inte dit pucken och det är något som varit genomgående den sista tiden i Luleås spel. Vad saknas? Jag vet inte riktigt men Johan Fransson är inte i form just nu och det är ett tydligt avbräck för Luleå som ger honom mängder med speltid och förtroende men när det inte stämmer för "Frallan" då sviktar Luleå betänkligt. Det är för lite "rakt på" man spelar sig ur situationer istället för att få puckar på mål och attackera kassen, i början av säsongen var det en tydlig skillnad. Då var spelet mycket rakare, mycket enklare och man kom i mer samlade anfall. I brist på ett annat ord så är det för "duttigt" man agerar inte enkelt och rejält och det ger laget problem i egen zon, det tar även bort möjligheterna för bra uppspel och spelvändningar. 

När man ser matcherna så slås man av hur lite kreativitet det finns i offensiven, att Fabricius ska vara en av de bättre offensiva spelarna just nu är orimligt med tanke på vilka spelare som Luleå har värvat. Men varken Klasen eller Kim H ser särskilt bekväma ut, Klasen är lite för allsvensk fortfarande i sin spelstil, det håller inte. Kim tycker jag inledde riktigt bra men han har börjat tappa och står för ganska många slarviga insatser i matcherna. 

Det är målvakterna så här långt som förtjänar plus och hyllningar, det är stabilt och säkert spel från båda Luleås målvakter. Där finns ingenting att oroa sig för och det är otroligt viktigt, det skapar trygghet och borde leda till att man vågar mer offensivt men sista fem - sex matcherna har det inte synts mycket av det. 

Luleå tappar placeringar för varje omgång som spelas och det är inte någon form av kris men Luleå måste upp i nivå och kvalité i allt man gör ute på isen. För nu är det lite för bekvämt och lite för slarvigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar