fredag 19 oktober 2012

Wallin sänkte Vihko men Sandström sänkte Färjestad

Luleå Hockey mötte idag Färjestad i vad som var en ruskigt enahanda tillställning i sisådär 1 period och 19.45 minuter. Sen lyckades Färjestad komma in i matchen via ett mål i powerplay och även göra 2-3 i ett till powerplay, men Janne Sandström skickade in sitt andra mål för matchen fram till 4-2 och avgjorde.

Det borde egentligen bara handla om Luleå och den otroliga första period laget gjorde, man följde upp det med en riktigt bra andra period för att sen låta det bli onödigt spännande när Färjestad kunde gå från 0-3 till 2-3 tack vare bra spel i powerplay. Men det som jag tänker mest på efter matchen är hur sjukt onödig tacklingen Rickard Wallin delade ut på Joonas Vihko var. Han delade ut en riktigt ful smäll, armbågstackling i huvudet på Vihko och det var fler incidenter under matchen med just Wallin, han har en ganska tydlig tendens att dela ut många tjuvsmällar under matcherna och det börjar bara kännas tröttsamt när man till det lägger allt gnäll han har på domarna så fort något händer ute på isen. Det är så fruktansvärt onödigt att en så skicklig spelare ska lägga sitt fokus på såna saker, Sen att domarna kan missa den tacklingen är väl närmast ett mirakel, Luleåpubliken visade tydligt sitt missnöje med domarnivån i den tredje perioden och konsekvent är väl det sista jag skulle drista mig att kalla nivån.

Men förutom det så var det en riktigt underhållande match där det kändes som att Färjestad kom undan med blotta förskräckelsen i första perioden, 2-0 kändes klart i underkant och Luleå borde ha avgjort matchen i den andra perioden. Men starkt av Färjestad att ändå hänga med i matchen och vid ställningen 3-2 till Luleå så hade Färjestad mycket väl kunnat kvittera matchen för då var det ombytta roller.

Luleå höll dock undan och tog alla tre poäng och veteranen Janne Sandström var en av matchens giganter, stark som vanligt i defensiven, han jobbade hårt, täckte skott och gjorde det bra men idag stämde även offensiven när han på klassiskt manér drog in 1-0 bakom Salak.

Kul också att Robin Jacobsson fick visa sig från sin bästa sida, han satte några ordentliga tacklingar och fick även göra sitt första mål i Elitserien och det var snyggt, ett stenhårt slagskott från blålinjen bakom en chanslös Salak.