fredag 19 oktober 2012

Örebro föll i derbyt

Karlskoga fortsätter att imponera hemma i Nobel hallen, idag slog man Örebro med 2-1 efter ett iskallt straffavgörande av Henrik Björklund, förra säsongen i just Örebro. Men det var inte direkt det heta och tuffa derby som var väntat på förhand.

Det var en match mellan två lag som inte vill göra några misstag som kunde bjuda motståndarlaget på något. Istället för det fysiska och känsloladdade derby jag hade väntat mig så var det två smart spelande lag som drabbade samman i kvällens match. Det var disciplinerat och man prioriterade att hålla sig på isen, endast tio utvisningsminuter säger det mesta om hur det såg ut.

Örebro lyckades ta ledningen i slutet på den första perioden när Kalle Olsson lyckades överlista Joel Gistedt men lyckan blev inte långvarig för bortalaget, redan 42sek in på den andra perioden kvitterade Marcus Nilsson för Karlskoga och sen såg det ut att bli övertid då inget av lagen lyckades sätta dit någon av sina chanser. Men i slutet av den tredje perioden fick Marcus Nilsson ett friläge efter att att Örebro misslyckats med en nedläggning i offensiv zon och Nilsson hakades upp av Illiakis, domare Lindqvist gjorde tecken för straffslag och Henrik Björklund fick förtroendet. Han gjorde inget misstag när han satte dit 2-1 för hemmalaget med bara 1.03 kvar av matchen och Bofors/Karlskoga fortsätter att imponera. Laget är inte alls lika namnkunnigt som Örebros men viljan och lojaliteten mot varandra räcker väldigt långt just nu.

Stefan Ridderwall fick bryta matchen och ersattes av Tim Sandberg, det ska dock inte vara någon skada det rör sig om utan krampkänning och vätskebrist. Skönt för Örebro, man behöver båda målvakterna hela för att orka med en lång serie.