onsdag 3 oktober 2012

Yetman grundlade sjunde raka för Örebro

Det var ett supermöte mellan Kopitar och Aulin/Yetman, det blev en knockoutseger för Örebros kanadensare. Trots ett mål av Kopitar så vann Örebro matchen med 5-3 efter ett mål av Aulin och tre passningspoäng av Yetman. 

Men Mora bjöd verkligen upp till kamp och mycket tack vare två powerplay i den första perioden så hade man ett stort övertag i puckinnehav och även i skottstatistiken. 12-5 slutade skotten till Moras fördel, men Tim Sandberg visade upp ett bra målvaktsspel och höll matchen mållös perioden ut. Knappt tre minuter in i den andra perioden gjorde Jared Aulin 1-0 till gästerna, sen följdes lagen åt i målprotokollet fram till 3-3, Moras tredje mål gjordes av superstjärnan Kopitar och då hade Mora verkligen chansen att ta poäng. 

Men bara 36sek in i den sista perioden klev en annan av Örebros målskyttar in i handlingen, Johan Wiklander gav Örebro ledningen, en ledning som stod sig till slutet av matchen när Mora satsade allt på ett kort och tog ut sin målvakt, det gick som det brukar och Weinstock skickade in 5-3 i tom kasse. 

Jag vet inte riktigt vad man kan säga mer om Örebro, det är otroligt imponerande hur man alltid hittar ett sätt att vinna matcherna, framförallt så imponerar forwardssidan, det finns så otroligt många spelare som hotar. Tim Sandberg tycker jag är en positiv överraskning, jag såg honom i Sundsvall och det var klart redan då att det var en riktigt duktig målvakt. Sen blev förra säsongen lite uppbruten och han var inte fast etta någonstans, han var knappt fast tvåa någonstans utan for lite fram och tillbaka, han var även en sväng i Mora under förra säsongen. Men nu verkar Tim ha hittat rätt i Örebro och jag tror att man har fyndat en målvakt som bara kommer utvecklas och bli bättre under säsongen, Ridderwall känner nog redan att han inte är ohotad förstekeeper, en bra konkurrens. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar