onsdag 3 oktober 2012

Livsviktig seger för Södertälje

Det var ett pressat Södertälje som steg ut på isen idag, förlust på hemmaplan mot Karlskrona och fiaskot hade varit ett faktum. Laget låg sist i tabellen och man behövde en seger för att samla styrkorna och blidka missnöjda fans. Vilken islossning det blev, tidigare så ineffektiva Södertälje vann med 6-2 och imponerade. 

Första perioden var lite typisk för Södertälje den här säsongen, man tog ledningen efter 11.14 genom Fredric Andersson. Men som vanligt den här säsongen så brast man lite i disciplinen och Jeglic drog på sig 2+10 för checking to the head. I det efterföljande powerplayspelet så kvitterade givetvis Karlskrona och det måste ha känts obehagligt bekant för publiken och spelarna i SSK. 

Men som tur var blev det inte som det blivit under tidigare matcher den här säsongen. Södertälje samlade ihop sig och gick från 1-1 till 6-1, Karlskrona putsade till siffrorna i slutet med sitt 2-6 mål men det var en seger som aldrig var hotad. En av Södertäljes absolut bästa spelare för kvällen var lånet från HV71, Jesper Thörnberg som enligt rapporter hade en riktigt bra kväll. 

Det måste kännas otroligt skönt för Södertälje att äntligen få ihop spelet och även få med sig resultatet för en gångs skull. Truppen är bättre än tabelläget, det har jag sagt helt tiden och förhoppningsvis ger det här självförtroende och energi nog för att påbörja en klättring upp i tabellen. 

Det blir nu en tuff match för Södertälje i väntan på att NHL-spelarna anländer, Asplöven på bortaplan. En match som många lag haft problem med den här säsongen men tar man poäng även där så börjar läget ljusna betänkligt för SSK. Jag är ganska övertygad om att Södertälje kommer att vara med i playoff till Kvalserien när det drar ihop sig efter nyår. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar