söndag 4 november 2012

Det håller inte i defensiven för Örebro.

Ny hemmamatch, ny förlust. Örebros hemmafacit är verkligen inte bra och framförallt är det spelet på hemmaplan som varit alldeles för dåligt. Idag ställdes man mot Troja Ljungby, man ställer till det och hamnar i ett 1-3 underläge som man hämtar upp men med 1.42 kvar så tappar man matchen och poängen när Troja får göra 4-3, det håller inte. 

Jag var och är av åsikten att Örebro har ett av seriens klart bästa lag, position för position är man vida överlägsna många andra lag och det är egentligen bara Leksand som kan matcha den offensiva kraft som finns i laget. Men just nu är det något som inte stämmer, visst har man många spelare på skadelistan men det här problemet började långt innan man fick spelarna skadade. 

Matchen idag var ingenting jag hade möjlighet att se på plats men fick hela tiden fantastiska rapporter från Henrik Andersson och det var tydligt att Örebro inte fick ut allt man borde kunna få ut ur laget. Det var Troja som dominerade i andra men tredje perioden var Örebros, Troja fick ett riktigt bra läge i sista och det förvaltade man. Men det är precis där problemet ligger för Örebro just nu, man producerar framåt och dominerar matcherna under stora delar, men defensiven är just nu lagets akilleshäl. Robin Olsson och Johan Motin är de två backar som varit bra, men övriga kan bättre och har inte alls levererat än så länge. Det är inte nog tydligt spel, det slarvas och det bör bli betydligt rakare spel från backarna, när dom har pucken ska det inte krånglas till utan se bara till att vårda den och göra ett bra uppspel. 

Målvakterna i Örebro är bra, men ingen av dom har än så länge klivit fram och visat att han är en uttalad förstemålvakt, ingen av målvakterna gör mer än dom borde. Dom tar det mesta men kliver inte fram och vinner matcherna för laget, idag har Ridderwall 82% och det är för dåligt. Båda målvakterna i Örebro har ganska precis 90% under säsongen, det är att jämföra med Leksand, Karlskoga och Västerås som ligger före Örebro i tabellen, där har målvakterna i nämnd ordning, 91.59%, 93.49% och 94.12%. 

Nu tror jag att det kommer bli bättre när man börjar få tillbaka spelare i Örebro, men målvaktsproblemet kommer inte lösa sig bara så där. Målvakterna kommer vara helt avgörande för en framgång i Kvalserien och just nu ser det tunt ut på den fronten för Örebro. Hoppet står till Ridderwall som stundtals gjorde det riktigt bra i Timrå förra säsongen. Han har inte kommit upp i sin rätta nivå ännu, Örebro får hoppas att han gör det snart.