söndag 4 november 2012

Vilka skulle bli mest lidande om NHL startar snart?

Fick den frågan på twitter idag och jag hade redan börjat fundera i dom banorna så därför tänkte jag sammanfattar det jag tycker och tänker i ett inlägg. Vilka skulle bli mest lidande? Södertälje är det vanligaste svaret jag fått på den frågan, jag är tveksam. 

Vilka har dragit mest nytta av sina NHL-spelare? Södertälje är självklart det lag som dragit störst fördel av sina NHL-spelare tillsammans med Västerås. Men kommer Södertälje att vara det lag som lider mest av att NHL kanske snart drar igång? Det tror jag faktiskt inte, Södertälje var i en enorm svacka och hade gigantiska problem just där och då. Men truppen i sig innehåller bra spelare och tack vare Hagelin och Read så har man helt plötsligt fått en grupp spelare som tror på det dom gör igen, det har kommit in ny energi och många spelare har höjt sig. Trots allt så är det inte bara Read och Hagelin som levererat, Hagelin har till och med missat några matcher nu. Fortsätter Idoff att rada upp stormatcher som han gjort på sista tiden så har man väldigt få problem även utan lockoutspelare. 

Djurgården tror jag kommer bli det lag tillsammans med Tingsryd som kommer dippa mest. Landeskog och Murray är två ledartyper som faktiskt tagit tag i Djurgården lite sen dom kom in och DIF har inte hittat en positiv trend där man klarar att fortsätta mala på med eller utan NHL-spelarna. Tingsryd kommer droppa rejält utan Viktor Fasth, han har redan varit en avgörande faktor i flera matcher och bidragit med enormt mycket. Zajkowski är visserligen en fullt kompetent målvakt men han har matchats sparsamt och kommer behöva ett tag för att hitta tillbaka till förra säsongens formtopp. 

Västerås kommer klara sig alldeles utmärkt, man gick bra redan innan man fick in sina lockoutkillar, det var inga problem och nu är en av de absolut bästa spelarna målvakten Johansson, han ska ingenstans oavsett vad som händer i NHL. Trots att VIK haft det lite jobbigt på backsidan så har man ändå visat upp ett bra spel och jag tror inte att man kommer märka av att de spelarna åker lika mycket som andra lag. När det gäller Enroth och Almtuna finns det inte så mycket att säga mer än att det är lite intressant att man tar in en målvakt, när målvaktsspelet fungerat riktigt bra. Så hurvida det kommer bli bättre eller sämre när han kommer/åker får framtiden utvisa. 

Mora är också ett lag som kommer få en smäll när Kopitar åker, han har ändå varit stundtals briljant i det offensiva spelet och det är där Mora inte haft så stor lycka innan han kom. Så sammanfattningsvis kan man väl säga att Mora, Tingsryd och Djurgården kommer bli de största förlorarna när NHL-spelarna tackar för sig och åker tillbaka till sina riktiga lag. 

3 kommentarer:

 1. Lugn nu, VIK och SSK kommer dippa mest, helt klart! Berglund/Backlund driver VIK, Hagelin/Read driver SSK! Murray är ju ett rundningsmärke och Landeskog har väl inte dominerat direkt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror iaf inte SSK kommer dippa, vet inte hur många matcher du har sätt som SSK spelat, men kan säga att enda sen dom kom in så har dom höjt övriga spelare. Det är inte bara Hagelin/Read som driver hela SSK.
   Övriga kedjor har höjt sig, NHL killarna har kommit in och höjt stämningen i laget, självförtroendet och tron på det dom gör. Visst, vi kanske inte kommer ha 9 av de 10 senaste segrar som vi har nu. Men kommer endå spela bra. Framför allt på hemmaplan där vi slår nästan alla. 7 raka hemmasegrar nu!

   Radera
  2. SSK har slagit seriens tre bästa lag den senaste veckan - utan Hagelin. Man har dessutom 9 olika målskyttar på dess matcher. Fördelade på 13 mål. Så jag tror att man klarar sig fint. En NHL-forward i Matt Read gör inte ett helt lag.

   Radera