torsdag 1 november 2012

Statistik: Ett tuffare Luleå den här säsongen?


Jag upplever Luleå som betydligt mer fysiska i sitt spel där här säsongen jämfört med hur man spelade förra säsongen. Så för att se om det återspeglas i utvisningarna vände jag mig till allas vår favoritexpert när det kommer till statistik, Tomas Kling (@domarnaPunktSe på twitter, följer ni inte honom så missar ni något) 

Det man kan konstatera är att de utvisningar som innefattar fysiskt spel, roughing, boarding, charging har ökat. Förra säsongen så drog man på sig två utvisningar för roughing, den här säsongen har man elva. Förra säsongen hade Luleå ingen utvisning för boarding eller charging, nu har man en av varje. 

Mest skrämmande är väl att man dragit på sig 12 utvisningar när man ser till puck-out och too many players on ice. Det är inte bra alls, totalt sett har Luleå betydligt fler minuter än man hade förra säsongen som ni ser nedan. 67 utvisningar den här säsongen jämfört med 55 förra säsongen, kanske ingen dramatisk ökning men ändå en ökning. Tydligt är att Luleå är inblandade i fler närkamper och spelar ett mer fysiskt spel om man ser till statistiken vilket stämmer ganska väl överens med min bild av Luleå den här säsongen, med vissa undantag där det varit bedrövliga matcher med riktigt dåligt tempo. 

SÄSONGEN 12/13 (Första 17 matcherna)
Utvisningar:
Roughing, 11 st
Tripping, 8 st
Hooking, 8 st
Puck out of bounds or unplayable, 7 st
Holding, 6 st
Highsticking, 5 st
Too many players on the ice, 5 st
Slashing, 4 st
Holding the stick, 3 st
Interference, 3 st
Cross-checking, 2 st
Diving, 1 st
Handling the puck with the hands, 1 st
Boarding, 1 st
Charging, 1 st
Kneeing, 1 st

SÄSONGEN 11/12 (Första 17 matcherna)
Utvisningar:
Tripping, 10 st
Hooking, 9 st
Holding, 7 st
Interference, 5 st
Puck out of bounds or unplayable, 5 st
Highsticking, 4 st
Slashing, 4 st
Cross-checking, 3 st
Roughing, 2 st
Too many players on the ice, 2 st
Delaying the game, 1 st
Elbowing, 1 st
Holding the stick, 1 st

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar