lördag 31 mars 2012

Sundsvall illa ute

Sundsvall är nu riktigt illa ute i det Allsvenska kvalet. Olofström avfärdade enkelt Sundsvall och slutresultatet blev 5(!)-0. Nu är det tre omgångar kvar och Sundsvall har det inte längre i egna händer, man måste hoppas på att alla slår alla i slutet, plus vinna sina tre sista matcher.

Det är ett riktigt tufft läge just nu för Sundsvall, föreningen står med ena benet i division ett och skulle Sundsvall ramla ner tror jag att det kommer dröja enormt länge innan vi får se Sundsvall spela i Allsvenskan igen. Att ta sig upp från ettan känns minst lika svårt, om inte svårare än att ta sig upp till Elitserien från Allsvenskan.

Det finns många faktorer som gör att Sundsvall är i det här läget men det är något man får titta närmare på efter säsongen. Inledningen på säsongen kan visa sig bli ödesdiger för föreningen. Efter omgång 13-14 har Sundsvall inte uppträtt som ett bottenlag och man har slagit alla topplag utom Örebro, det är starkt och borde ha inneburit att det här kvalet skulle bli en enkel resa. Nu har det inte blivit så, till stor del tack vare skador och sjukdomar på backsidan. Men Sundsvall har inte heller hittat helt rätt i sitt eget spel.

Det finns kapacitet i det här laget och nu måste den plockas fram. Nu står man med ryggarna mot väggen och det finns inte längre utrymme för några ursäkter. Varje spelare måste plocka fram precis allt i de sista omgångarna och spela för varandra, för föreningen och alla supportrar, alla som jobbar ideellt och ställer upp för klubben i alla lägen.

Sundsvall åkte ur för två år sen, men räddades kvar av Björklövens konkurs. Nu är Borås i ungefär samma läge som Löven var då. Så kampen om tredje platsen kan visa sig vara guld värd för något av lagen. Kommer givetvis vara på plats i Gärdehov imorgon och kommer att rapportera från matchen. Men alla supportrar borde ta sig ut till Gärdehov och stötta Sundsvall i det här jobbiga läget, nu behövs alla krafter som finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar