fredag 13 april 2012

Silly: Ständigt denna Omark

Ett av de absolut vanligaste rykten jag hört under den här silly season handlar om Linus Omark och en återkomst i Luleå nästa säsong. Kan det hända? Absolut. Kommer det att hända? Troligtvis inte.

Linus är fortfarande en ung spelare, han har som prio att ta sig in i ett NHL lag, det vet alla. Han har chansen nu när han hans kontrakt går ut med Oilers. Ett problem han har är att han blir en så kallad "restricted free agent" kort och väldigt förenklat: Om Edmonton matchar ett anbud från en annan klubb är det Edmonton han måste skriva på för. Det är ett problem, han har haft svårt att ta en plats i Oilers och är ganska långt ner på listan över forwards. Men är Edmonton sugna på att släppa honom och att han kanske gör succé i en annan klubb? Pratade nyss med en kille som har ganska stor erfarenhet av NHL och AHL och han sa just det, att chansen är stor att Edmonton matchar bud bara för att behålla honom och stoppa andra klubbar.

OM han nu inte får chansen i NHL, kommer han att komma hem då? Troligtvis inte. Linus har redan erfarenhet av KHL och det är där pengarna finns om man jämför med Elitserien.

Sen är det också så att Linus Omark inte passar in i det äckligt disciplinerade Luleå Hockey som finns idag, backcheck är väl inte Linus styrka som spelare och avgörande är ju om "Rönken" skulle vara beredd att anpassa sig efter Linus Omark. Det är väl tveksamt.

Med det sagt, jag skulle vilja se "Ö-tå connection" i Elitserien en gång till, Harju och Omark bjöd på stor hockeyunderhållning senast man kamperade ihop och det hade varit ett stort lyft för Elitserien om vi fick se den linan igen.

Men jag är tveksam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar