måndag 9 april 2012

Västerås verkar ligga i

Då har vi två nya namn som verkar vara aktuella för Västerås. Det är ett namn från AHL och ECHL och ett namn från Elitserien. Det handlar om Colin Long och Sebastian Meijer.

Hur långt gånget det är med Meijer vet jag inte i dagsläget, men Västerås uppges vara intresserade och det är nog inte någon långsökt gissning att Meijer står först i kön om det gäller att göra plats för nya spelare i Luleå Hockey. Där är både Karl Fabricius och Jonas Nordquist heta namn, Meijer känns som en spelare som både skulle må bra av Allsvenskan men också kunna bidra med betydligt mer än han gjort i Luleå Hockey. Moralen och arbetsinsatsen finns där varje kväll men det saknas lite i kvalitet än så länge.

Meijer har haft en tuff tillvaro i Luleå när det kommer till poängproduktionen, det har bara blivit 13 poäng på två säsonger. Att jämföras med 186p på 242 matcher i Allsvenskan. Det känns som att det är den nivå som han bör spela på just nu.

När det gäller Corey Long så har han fått ett förslag från Västerås men hur långt ifrån varandra man står och hur nära det kan vara med en påskrift är något jag får återkomma med när det finns klara besked. Men helt klart är att Long vill till Europa och han har sagt att Sverige är hans förstaval när det gäller hockey. Så vi får se när var han hamnar, blir det inte Västerås är det ett par klubbar till som uttryckt intresse men inte lämnat något konkret förslag.

Long är en riktigt bra spelare, en center med bra offensiva egenskaper. Han har snittat runt en poäng per match i både WHL och ECHL, han spelar mycket powerplay och trivs med att få ansvar.

Skulle det bli så att Västerås lyckas få båda spelarna börjar det se ljust ut inför nästa säsong. Nyss skrev Warg på från Örebro och även Brady Leisenring har skrivit på för nästa säsong. Vilket skulle innebära att Lundbohm har gjort sitt i Västerås om Long får kontrakt. Poängmässigt skulle det inte vara någon större förlust för Västerås och som import har spelarna högre krav på sig när det gäller den biten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar