torsdag 12 juli 2012

Elitlicensen igen

Idag klubbades det genom att Malmö får en rekonstruktion, man betalar 50% av sina skulder, man siktade på att bara behöva betala 25% men något sket sig i sista stund där. Skandal att Malmö ska behöva betala pengar dom gjort av med om ni frågar mig.

Men frågan som dyker upp igen är: Hur F*N kan man vara godkända för Elitlicens när man är under rekonstruktion?

Att lag som sköter sin ekonomi, värvar spelare efter de pengar man faktiskt har, i princip straffas för det är orimligt. Lag som struntar i sin budget och tokvärvar spelare man inte har råd med kan sen dyka ner i en rekonstruktion och på så sätt köpa sig massor med månader där man drar in nya pengar och framför allt skriver av majoriteten av skulderna man dragit på sig medan laget på isen presterar bättre än det hade kunnat göra om man hade hållit sig till de pengar man faktiskt hade i första läget.

Varför inte införa att om du går i rekonstruktion under säsong så får du spela klart säsongen för att inte förstöra serien men sen är du per automatik nedflyttad till nästa säsong? Att Borås flyttades ner var helt rätt beslut, man körde på i ett race man omöjligt hade råd med. Malmö då? Borde vara samma där, finns inga pengar till att bedriva verksamheten som sig bör, flytta ned laget och låt föreningen börjar om i en lägre division.

Det här är en fråga jag tycker att man faktiskt borde ta tag i, det skadar trovärdigheten för ligorna och det känns bara löjligt när lag kan missköta sin ekonomi in absurdum och ändå bedömas vara kvalificerade för spel även nästa säsong.

Det enda man behöver titta på är kravet som stipulerar att:

Föreningen inte får vara på obestånd

Sen finns ju även kravet på att föreningen ska ha en stabil ekonomi

3 kommentarer:

 1. I domen mot Borås från nämnden så står det att de funderar på att införa att "de som är under rekonstruktion automatiskt förlorar sin plats".

  SvaraRadera
 2. Eller är hos kronofogden, typ Oskarshamn

  SvaraRadera
 3. Skandal att Malmö ska behöva betala pengar dom gjort av med????
  Jag vet inte om du var ironisk där eller om det blev fel i texten och saknas nåt ord.
  Personligen tycker jag att ekonomisk doping borde förbjudas på alla sätt och vis inom idrotten.
  Detta är väll Malmös andra rekonstruktion, och det visar ju klart och tydligt att dom inte har ekonomin i balans.
  Släng ner dom i division1 och låt dom börja om där, ibland är en redig skäftsmäll den enda väckarklockan som fungerar.

  SvaraRadera