torsdag 23 augusti 2012

Bra tänkt Hockeyligan!

Idag kom beskedet. Hockeyligan kommer inte tillåta kontrakt på kort tid om det blir en lockout i NHL, antingen spelar man hela säsongen i Elitserien eller inte alls. Riktigt bra beslut!
Jag tycker personligen att beslutet är riktigt bra, fullt långsiktigt tänk och verklighetsförankring. Det frågan man måste ställa sig är om Elitserien på lång sikt gynnas eller missgynnas av att det kommer ett gäng NHL spelare som spelar ett par matcher och sen drar tillbaka direkt lockouten är över. 

För mig känns svaret självklart. Det långsiktiga arbete föreningarna lägger ner skulle på lång sikt bli lidande av att man öppnar upp för NHL spelare, visst är det väl kul att några stora namn kommer hit men det skulle inte vara de bästa spelarna, det är bara att glömma. Det finns många ligor som har bättre resurser att locka till sig spelare och därför hade det bara blivit svenska spelare och de som inte platsar i KHL och andra ligor i Europa. Många spelare kommer nog även att stanna där borta och spela i de lägre ligorna till lockouten är över. 

Nu hoppas jag att Hockeyallsvenskan fattar samma beslut och stänger även den ligan. Allsvenskan i synnerhet skulle må ännu sämre av att det plockas in NHL spelare till höger och vänster, de ekonomiska resurserna är mindre och många lag skulle bli tvungna att göra "som alla andra" trots att det inte finns pengar. Det skulle i förlängningen innebära att fler lag än nu riskerar sin elitlicens och det hade inte gynnat ligan i det långa loppet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar