onsdag 29 augusti 2012

Omark till Zug

Oj vad det har spekulerats runt Linus Omark och var han kommer att spela kommande säsong. Luleå, Brynäs, Edmonton, något annat lag i NHL, KHL osv. Men nu är det klart, Omark skrev själv på twitter idag att det blir Zug den här säsongen. 
Omark valde alltså till sist spel i Europa, detta tack vare att det inte verkar gå att bli "trejdad" (för att citera Stålnacke och Robert P) bort från Edmonton. Oilers har som bekant rättigheterna till svensken och när det inte blev någon trejd till någon annan NHL klubb föll valet på Europa. 

Att det blev Zug är nog lite förvånande för många. Luleå, eller ett annat lag i Elitserien, även KHL trodde många på. Men ser man på valet så här i efterhand så känns det logiskt och riktigt bra för Linus karriär. Han kommer till en liga som spelmässigt kommer passa honom perfekt. Han kommer att kunna producera stora siffror framåt och det är vad som behövs för att något annat lag i NHL ska våga ta en chans och byta till sig rättigheterna från Edmonton till nästa säsong. Speltiden i Zug kommer säkert att bli nästintill obegränsad och det är något som Omark kommer må bra av.

Att det inte blev Luleå känns däremot väldigt givet. Ett Luleå som prioriterar sin defensiv och ställer hårda krav på spelarnas jobb över hela isen hade nog inte varit idealiskt för Omark. Nu ser det ut att bli lite annorlunda från förra säsongen men Luleås spel är inte anpassat för Omark och det fick haan nog bekräftat när den andra halvan i Ö-tå connection hade en så tung säsong i Luleå förra säsongen. Att Harju lämnade talade också för att Linus inte skulle välja Luleå. 

Men det blir helt klart en till artist i den Schweiziska ligan nästa säsong och det ska bli kul att se om Linus hittar rätt igen. Det behöver han göra för att kunna gå vidare i sin karriär.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar