lördag 11 augusti 2012

Så slutar Elitserien, iallafall enligt mig

Jag gav mig som bekant på att tippa hur Allsvenskan slutar förra veckan, med varierat bemötande bör jag säga. Så nu tyckte jag att turen kommit till Elitserien, så här kommer den att sluta, enligt mig.
1. Luleå
2. Skellefteå
3. Färjestad
4. Brynäs

Jag tror att Luleå kniper serien även den här säsongen. Givetvis är det väl lite med hjärtat men Luleå är så otroligt stabila i sitt spel. Laget bara maler vidare match efter match och väldigt sällan går Rönnqvists mannar poänglösa av isen. Skellefteå ser även den här säsongen riktigt bra ut och kniper andra platsen. Brynäs har visserligen lite tapp men har fyllt på bra och kommer vara inblandade i toppstriden. Färjestad tror jag kommer höja sig sett från förra säsongen och kommer nog bli ett topplag.

5. Modo
6. HV71
7. Linköping
8. Frölunda

Jag tror absolut inte att Linköping kommer att upprepa förra säsongens fiasko, däremot tror jag inte heller att laget kommer tillhöra toppen heller. Det blir slutspel men tror inte att man räcker till att hota topplagen i år. Modo ser riktigt bra ut, framförallt sett till lagets forwards. Målvakterna är oprövade men framförallt Alsenfelt känns riktigt intressant. Frölunda kommer att halka med till slutspel men kommer nog få det betydligt svårare utan den danske jätten i kassen. Hudacek gjorde det visserligen bra i Södertälje men Andersen kommer saknas. HV71 tar sig till slutspel utan problem men känns som att tiden kommer hinna ikapp laget lite den här säsongen. Davidsson är visserligen bra, men har blivit lite blekare för varje säsong, tror det kan bli svårt för laget att haka på i toppen ännu en säsong.

9. AIK
10. Växjö

AIK kan man iofs aldrig räkna ut, laget har skrällt och slagit sig vidare fler gånger än något annat lag och jag måste säga att jag verkligen gillar AIK och deras attityd. Men den här säsongen blir det svårt, Melin har lämnat, Fasth har lämnat, Rosén har lämnat, Bång och Gynge likaså. Sen förstår jag inte riktigt vad man ska med Pirnes till. Det blir nog ett klart sämre år för AIK än förra säsongen. Växjö har tagit in Modig och Norrena och det måste man säga var.... oväntat. Blir intressant att se om Norrena kan höja sig och sprida lite mer positiv energi omkring sig i omklädningsrummet än det sägs att han gjorde i Linköping. Vampola är en klasslirare men tror inte att man räcker till att ta en slutspelsplats.

11. Rögle
12. Timrå

Ja, jag tror att Timrå slutar sist. Jag tror även att Rögle inte mäktar med att placera sig före något annat lag än Timrå. Visst, det är på isen det avgörs och bla bla bla men Timrå har som det ser ut inte ett lag som håller högre klass än förra säsongen. Nordgren har anslutit tillsammans med Seb Erixon och det är riktigt bra förstärkningar för Timrå men det kommer inte att räcka. Det är för få spelare som kommer att kunna leverera på en tillräckligt hög nivå. Rögle känns som den impopulära personen i klassen som till sist får kommer på en klassfest ni vet? Mest tacksamma över att vara där och nöjda om dom får dansa en gång eller två. Spelar ingen roll om man spelar i vita, gröna, svarta eller rosa tröjor, man får lägga energin på att överleva Kvalserien.

2 kommentarer:

 1. Lär få återkomma till detta men i stora drag mina tankar. Är inte lika övertygad om Modo som Du men övriga sex topplag kommer ligga där. Luleå etta dock? Njae...

  Frölunda har tydligen åttan klar om man ser till massans tips idag.

  Övriga 4 lag, 9-12 kommer vara där men kanske inte i den ordningen.

  SvaraRadera
 2. Zeb Macahanaugusti 11, 2012

  Nej, Luleå vinner inte serien igen, landar på plats 4-5. Linköping är min favorit att ta hem grundserien, sedan så byt plats på Färjestad och HV så närmar vi oss sanningen..

  SvaraRadera