tisdag 14 augusti 2012

Silly season när den är som roligast

Nu är det dags för den delen av silly season  som nästan är den roligaste. "Hur tänkte dom där?" delen så att säga. Det är nu klubbarna sitter och kollar över vilka spelare som fortfarande finns ute på marknaden och försöker komma på om dom kan passa in dom i laget på något sätt. Även för spelarna blir det samma resonemang, det går från "Var vill jag spela" till "Var får jag spela" och det brukar alltid innebära ett par riktigt konstiga övergångar. 

Ser man till Elitserien och Allsvenskan så finns det strax över 60 spelare som inte fått kontrakt någonstans ännu. Visst kommer några att sluta och vissa drar vidare från Sverige men det finns ändå gott om namn där ute för klubbarna att försöka signa. 

Den första tiden av silly är det värvningar som lagen verkligen behöver, det finns en tanke bakom varje spelare som tas in i truppen och man förstår precis hur klubben resonerat. Nu kommer den där tiden när klubbarna tar det som fortfarande finns ute på marknaden när dom inte fick det dom egentligen hade tänkt sig. Det kan bli riktigt roligt för oss som följer hockey. Luleå har säkert en tanke med Fredrik Svensson men för alla som följer Luleå kändes det nog som en märklig flashback från sent 90tal. 

Jag har känslan av att det kommer att droppa in några "Wtf?" övergångar inom en snar framtid och det är alltid lika intressant att se vilka det blir. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar