söndag 19 augusti 2012

Sluta slösa er tid på internet.

Det slutar aldrig att båda förvåna och fascinera mig. Att lite närmare studera hur de olika lagens supportrar använder sig av internet och hur man väljer att lägga sin tid på diskussioner med andra supportrar från andra lag. 
Det som för tillfället verkar vara den mest infekterade debatten är den mellan Karlskronas fans och Olofström. Debatten rasar under varje inlägg på dragskotts eminenta blogg och på andra olika forum. Det är ju ingen speciellt konstruktiv debatt, mer att "Det är vi som är KHK", "Ni åker ur Allsvenskan" "Ni kommer aldrig till Allsvenskan" osv osv osv. 

Nu är ju inte den debatten unik, tro mig. Jag har skrivit på Svenska Fans och där är det ett par klasser lägre nivå på diskussionerna 95% av tiden. Luleå och Skellefteå är ju en ständig följetong där det mesta av debatten rör sig runt att Luleå köper sitt lag och bara består av finnar, att alla Skellefteåbor har sex fingrar och andra briljanta argument. 

Min fundering kommer alltid vara: Hur kan man välja att lägga sin tid på det? Hur kan man, varje gång man loggar in på en sida lägga sin tid på att bara sitta och skriva totalt poänglösa inlägg om hur dåliga ett motståndarlag är? Varför inte lägga sin tid på något vettigare? Stötta sitt eget lag kanske? För att man sitter å internet och trollar på diverse forum räknar inte jag som stöd till sitt eget lag, det är slöseri med allas tid. 

Visst finns det lysande undantag, några av de mest roliga och intressanta diskussioner jag haft är med personer som håller på ett annat lag. Men tyvärr försvinner dessa människor allt för ofta i ett flöde av totalt nonsens. 


1 kommentar:

  1. Tja, det är betydligt lättare att skriva en massa skit om andra. Ungefär som att det är lättare att riva ner saker än att bygga upp dem.
    / Olof

    SvaraRadera