måndag 20 augusti 2012

Spelarna som kommer att få sitt "genombrott"

Sitter och kollar på laguppställningarna i Allsvenskan och Elitserien. Det finns så otroligt många bra spelare den här säsongen, många etablerade spelare som ses som stjärnor i sina respektive lag. Men jag har lagt mitt fokus på att uppmärksamma de nyförvärv som kanske inte ses som stjärnor just nu, men som jag tror kommer få en viktig roll i sitt lag den här säsongen.Börjar med min topplista för Allsvenskan.

1. Robert Dowd - Troja
50poäng och 110 utvisningsminuter på 15matcher som junior, 72p på 50 matcher senaste säsongen. Jag tycker att Dowd är ett riktigt spännande nyförvärv som kan komma att bli en riktigt bra värvning för Troja. Jag kommer då att följa hans säsong med stort intresse, tror att det här kommer visa sig vara en bra värvning, även om en engelsman låter lite märkligt. 

2. Daniel Despotovic - Asplöven 
Hade en grym säsong i ettan ifjol. Landade på 71poäng och +28 i statistiken, det är riktigt bra. Nu hamnar han i Asplöven där han kommer att få spela i en bra formation, med bra spelare omkring sig och jag tror att det kommer att komma bra med poäng från Despotovic även på den här nivån.


3. Kim Karlsson - Tingsryd

För Luleåfans är Kim ingen obekant spelare. Han är betydligt bättre och mer lovande än han fått visa i Luleå där det var en oerhörd konkurrens om platserna. Det blev bara 12 poäng på 99 matcher i Elitserien men jag är övertygad om att Kim kommer att ha en riktigt bra säsong nu när han fått komma ner till Allsvenskan och förmodligen kommer få en betydligt större roll än han fick i Luleå.


4. Henrik Hetta - Malmö 
En spelare som håller hög klass i sitt spel, har snittat över en poäng per match i division 1 och det känns som att den här säsongen kommer han att etablera sig på allsvensk nivå. En bra värvning av Malmö och det finns en oerhörd potential i Henrik Hetta. 

5. Pär Edblom - Leksand
Att försöka producera i Örebro förra säsongen var nog inte det lättaste. Att slåss om istid med killar som Strömberg, Aulin, Wiklander med flera gör ju att det blir begränsade chanser till att synas för en kille som Edblom. Men jag har alltid gillat det jag sett, en bra spelare på nästan alla områden och tidigare säsonger en pålitlig poängplockare i Allsvenskan. Det här kan blir riktigt bra. 

Bubblare: Kim Lennhammer - Djurgården
Givetvis är det svårt att hitta många spelare som inte är etablerad redan när det gäller Djurgården. Nästan alla spelare är elitserierutinerade eller stjärnor på allsvensk nivå som Dustin Johner. Men Kim hade en helt okej säsong i Almtuna, fick också ett antal matcher i Elitserien. Det känns som att det här är ett perfekt år för Kim att ta nästa steg i sin utveckling och bidra på ett större vis till Djurgårdens framgånga1 kommentar:

  1. Oikkarinen i Tingsryd kommer överraska! Tippar på mellan 35-45 poäng från honom! Gudabenådad passningsspelare med riktigt bra blick för spelet!

    SvaraRadera