onsdag 19 september 2012

AIK har inlett knackigt, valet av "Perra" känns märkligt.

Jag måste säga att AIK:s inledning av Elitserien gör mig riktigt tveksam, kanske inte så mycket till laget som till beslutet att man valde "Perra" Jonsson som huvudtränare. 

Det är enormt tunga tapp AIK hade efter förra säsongen, Rosén, Gynge, Fasth, ja listan går att göra lång. Men det känns som att ett av de tyngsta tappen kom på tränarsidan när Roger Melin valde att tacka för sig och flytta till Linköping. Att tränare lämnar är iofs ingenting nytt i den här branschen men för AIK blev det extra tungt med tanke på att Melin varit där så länge och så tydligt präglat laget. 

Lösningen blev att ta in "Perra" Jonsson som förra säsongen fick gå från sitt jobb som tränare för Timrå, det i sig är inte heller något märkligt i den här branschen och behöver inte betyda någonting alls i en ny klubb. Men, det som var problemet i Timrå under förra säsongen var att det så tydligt saknades ett grundspel att falla tillbaka på när spelet inte riktigt fungerade. Det såg inte ut att finnas någon "plan b" utan allt byggde på att enskilda spelare skulle lyckas med individuella prestationer. Timrå var uddlösa framåt och stundtals var man katastrofala i powerplay och boxplay. Nu är det fortfarande tidigt, men AIK har inte bra stats i någon av spelformerna den här säsongen. 

Det kändes som att AIK behövde något nytt, någon yngre tränare som kunde brinna och smitta av sig på spelarna, som hade en tydlig spelidé som laget kunde genomföra till punkt och pricka i avsaknad av de skickliga spelare som lämnat klubben. Nu är det bara tre omgångar in och ingen panik någonstans, men jag tror att AIK kan bli ett av de första lagen att byta huvudtränare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar