tisdag 25 september 2012

AIK måste snart agera

Fem matcher spelade, efter fem omgångar ligger AIK sist, utan en enda seger. Läget börjar bli kärvt för AIK och de nästa omgångarna kommer bli avgörande för många saker. Men förluster där och då är AIK så fast förankrade i botten att det blir jobbigt. 

Jag vet, det är bara fem matcher spelade men AIK har stora problem. Det är en sak om man spelar riktigt bra och ändå förlorar matcher men riktigt så är inte fallet med AIK. Jag var inne på det förut (klicka här) om att valet av tränare känns märkligt. Nu är det problem, precis som det var för Timrå ifjol i det egna spelet och någonstans måste AIK snart agera. 

Det är två viktiga matcher som kommer nu för AIK, hemmamatch mot Linköping och bortamatch mot Frölunda, går man från dessa två matcher utan en seger så måste AIK se över vad man ska göra innan det är för sent. Visst kan det vara så att man har några NHL-spelare i tankarna och försöka rädda säsongen på så sätt men AIK:s problem ligger inte lika mycket på isen som i båset. Försvarsspelet är inte direkt uppstyrt, efter att ha sett AIK under Melins ledning så blev man nästan bortskämd med lagets organisation. Man hade inte den bästa truppen men man hittade alltid ett sätt att vinna. Man är sämst i Elitserien i boxplay och det brukar vara ett tydligt tecken på hur defensiven fungerar. Att man skulle ta ett steg tillbaka den här säsongen kändes logiskt med tanke på vad man tappat men inte så här pass. 

Jag tycker att man alltför ofta lägger skulden på tränaren och jag brukar sällan tycka att det är en bra idé att byta tränare. Men i det här fallet så börjar jag nästan luta åt att det är vad AIK skulle behöva.

Jag har ingenting emot "Perra", han är säkerligen en sympatisk människa men samtidigt så kommer alla tränare till en punkt i sin tränarkarriär där man antingen måste förnya sig eller se över vad man vill göra förutom att träna hockeylag. Nu känns det som att det står och stampar lite för mycket istället för att röra sig framåt och förnya sig. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar