tisdag 25 september 2012

Stark insats av Almtuna men Örebro vann till sist

Almtuna fortsätter att spela bra i Allsvenskan, även om det inte leder till så många poäng. Idag svarade man för en riktigt stark upphämtning när man vände ett 3-5 underläge till 5-5, borta mot Örebro. Men det blev ändå hemmalaget som gick segrande ur striden när Johan Wiklander skickade in segermålet. 

Almtuna har det inte lätt, man spelar bra och gör mål men lyckas inte riktigt hela vägen. Fyra poäng så här långt gör att man håller till i de nedre regionerna av tabellen och man får inte utdelning på det spel man har. Idag var det Örebro som stod för motståndet och Almtuna visade på en bra moral och kämpaglöd när man lyckades hämta upp 3-5 till 5-5 i den sista perioden. Men det stannade vid en poäng eftersom Jared Aulin hittade Wiklander och han gjorde 6-5 till Örebro i förlängningen. 

Noterbart är att Örebro nu har två spelare i toppen av poängligan, Jared Aulin svarade för tre poäng idag, Wiklander likaså. Bägge de två står nu på 7p och det innebär ledning i poängligan för Wiklander, en tredjeplats för Aulin eftersom han har mindre gjorda mål än Wiklander. 

Örebro ser riktigt starka ut, även om den här matchen inte går till historien som någon av de bättre matcherna laget gjort. Att tappa en tvåmålsledning på hemmaplan är aldrig godkänt, men man vinner till sist ändå matchen och tar två poäng. Så nu är Örebro där man ska vara, inblandade i toppstriden av tabellen, med bara Troja framför sig. Troja svarade för ännu en stark insats när man besegrade Leksand på straffar, jag tror att Troja kan hänga med ett bra tag och bli en obehaglig överraskning för de andra topplagen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar