tisdag 25 september 2012

Säsongens första förlust för Luleå

Rättvist, så kan man sammanfatta Färjestads 1-0 seger över Luleå ikväll. Det var en tung dag på jobbet för Luleåkillarna som hade stora problem att komma upp i samma höga nivå som man varit på ända sen säsongen startade. 

Det var en ganska typisk match för Luleå i Löfbergs Lila Arena, man har haft oerhörda problem med att göra mål på Färjestad i den arenan och det fortsatte även idag. Men som vanligt så är Luleå med i matchen trots att man spelar dåligt, ett styrketecken i sig även om orsaken till att man häll sig kvar så pass länge till stor del stavades Johan Gustafsson. 

Det blev ett snöpligt avgörande, inget av lagen lyckades göra något mål i de första två perioderna. Sen fick Färjestad ett powerplay via en utvisning på Karl Fabricius. Pucken gick ut över sargen, domarna dömde en puckout vilket måste sägas kändes tveksamt, speciellt om man ser på Fabricius reaktion mot domslutet. "Sveriges trevligaste hockeyspelare" som han kallats ett antal gånger var riktigt upprörd, tillsammans med några andra Luleåspelare. Färjestad lyckades äntligen få hål på "JG" och matchen var vunnen, utvisningen kan man väl tycka och tänka om men resultatet var rättvist. Färjestad var det bättre laget för dagen och en skön trepoängare för Karlstadsgänget som inför matchen låg näst sist i tabellen. 

Luleå får sikta på att snabbt studsa tillbaka med ny match på torsdag, då mot Frölunda hemma i Coop Arena. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar