onsdag 26 september 2012

Asplöven krigade till sig tre poäng

Jag varnade innan matchen för att det mycket väl skulle kunna bli en skräll ikväll men var nog inte många som trott att Malmö skulle gå poänglösa och mållösa av isen. Asplöven kunde vinna matchen med 1-0, en av alla hjältar i hemmalaget var Joni Puurula som höll nollan och stoppade 26 skott. 

Arena Polarica, så heter hallen där många lag kommer att kamma noll. Asplöven visade ännu en gång att det är deras borg och att man inte kommer ge bort någonting, till något lag. Att ta tre poäng av Malmö är imponerande, precis som att slå Leksand är det. 

Det blev bara ett mål, Lucas Sandström hittade återigen nätet och det målet räckte till tre poäng. Asplöven hade inför säsongen absolut kortast tid på sig, både att spela ihop en trupp men framförallt att faktiskt hitta en trupp. Det var inte många veckor innan seriestart som det fortfarande gapade väldigt tomt i omklädningsrummet. Jobbet Asplöven lagt ner är fantastiskt, det borde inte ens gå att ha ett lag som på allvar konkurrerar i Allsvenskan på den begränsade tiden. 

Trukhno är en spelare av absolut toppklass och rapporterna från Zagreb om hur dominant han var förra säsongen verkar inte vara det minsta överdrivna. I honom har Asplöven en förstecenter som verkligen kan leda laget, bra med pucken och ett offensivt hot. Jag lyfter på hatten för den värvningen.

Det är absolut för tidigt för Asplöven att segla iväg och tro att man inte behöver jobba hårt. Det är en otroligt lång säsong och vi har bara hunnit 5 omgångar in i den. Men hemma i Haparanda kommer Asplöven att utgöra ett hot mot de flesta lag. 

Även ett stort grattis till Daniel Mannberg som drog på sig sin andra diving utvisning,att ha blivit utvisad för det två gånger på fyra matcher måste vara någon form av rekord. 

Avslutningsvis vill jag be om ursäkt till Karlskrona för att jag jinxade dom tidigare idag. Skön seger för Tingsryd som tog säsongens första. 4-2 till Tingsryd blev det i den matchen, nödvändigt för Tingsryd som nu passerade Karlskrona i tabellen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar