onsdag 26 september 2012

Skrällvarning i Haparanda

Förväntade topplaget Malmö har åkt upp för en av säsongens värsta bortmatcher, Asplöven i Haparanda. Det är ingen lätt resa och Asplöven är ett riktigt bra lag på hemmais, det känns som att det finns läge för en skräll i kvällens match. 

Asplöven har tagit två segrar, båda på hemmaplan och det har varit mot Karlskrona men även Leksand. Att resa upp till Haparanda är ingen lätt resa och det märks på lagen som kommer upp att bussresan/flygresan sitter kvar i benen. 

Ser man på lagen, spelare för spelare så är Malmö ett bättre lag men Asplövens förstaformation är vass. Oscar Johansson trivs riktigt bra i sin formation med "Trucken" och Conny och har noterats för två mål på fyra matcher. Anton Gustafsson och Lucas Sandström har dock varit snäppet värre och prickat in tre mål vardera. 

Malmö inledde serien riktigt vasst och ser bättre ut än på många säsonger. Defensiven finns där för första gången på länge, sju insläppta på fyra matcher är riktigt bra. Det märks en tydlig skillnad i Malmös spel och att man blev av med alla "stjärnor" var det bästa som kunde hända klubben. Nu spelar spelarna för varandra, för klubben och för sin publik. Man ser en helt annan attityd och det är faktiskt riktigt roligt att se Malmö, ifjol var det väl också roligt att se Malmö spela men mer tragikomiskt. 

Så det blir en riktigt intressant match, men jag tror absolut inte att man kan räkna bort Asplöven. 

1 kommentar:

  1. Till den här matchen så flyttas ju Daniel Mannberg in i första formationen med Trucken och Conny. Hoppas att att Mannberg kan få igång Truckens och Connys poängproduktion!

    SvaraRadera