onsdag 26 september 2012

Södertälje måste slå Leksand

Södertälje har inte inlett serien på något imponerande sätt, man är just nu 12:a i tabellen och är bara ett mål ifrån att vara på nedflyttningsplats. Södertälje behöver desperat poäng och det blir en oerhört tuff uppgift när man nu ställs mot Leksand. 

Det är inte direkt någon lätt uppgift, Södertälje tar emot Leksand och behöver verkligen ta en trepoängare. Det har redan börjat muttras bland många supporters till SSK om "kris" och att laget underpresterat. Jag håller med om att laget underpresterat kraftigt, men kris känns det inte som att man riktigt nått ännu, en förlust mot Leksand skulle däremot innebära ett jättekliv mot en kris. 

Att vara i desperat poängbehov är aldrig roligt, speciellt inte för en klubb som Södertälje som har en stor mängd fans och det finns ett brinnande intresse för klubben. Då blir det extra jobbigt för alla inblandade när man inte lyckas infria de förväntningar som finns utifrån och även inifrån truppen. Jag tror inte att en enda spelare innan säsongen sa att en tolfteplats är acceptabel, oavsett hur få omgångar som spelats. 

Nu tror jag att det blir oerhört svårt imorgon, Leksand känns betydligt bättre på det mest just nu. Men kan man minimera misstagen i defensiven och få lite utdelning på de lägen man faktiskt skapar varje match så kan det bli poäng för SSK. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar