lördag 15 september 2012

Favoriterna föll i Allsvenskan

Det blev lite av en "skrällarnas lördag" i Allsvenskan idag. Djurgården och Leksand spelade sina första bortamatcher för säsongen mot Troja respektive Asplöven och både DIF och Leksand fick åka hem tomhänta. 

Att resan till Haparanda skulle bli jobbig pratades det mycket om innan säsongen. Idag fick vi bevis på att så är fallet. Leksand var storfavoriter i matchen mot Asplöven men när slutsignalen gick var det Asplöven som fick jubla efter att ha vunnit matchen med 4-2. Juha Silvander skrev in sig i historieböckerna genom att pricka in hemmalagets första mål i Allsvenskan. Även Gustafsson, Näslund och Sandström noterades för varsitt mål. En skön revansch för Asplöven efter den bedrövliga premiären mot Bofors/Karlskoga. 

Djurgården var lite i samma läge, man skulle åka till Troja för att ta tre poäng. Men hemmalaget visade sig starkast och följde upp skrällen mot Oskarshamn med en jätteskräll när Djurgården besegrades med 2-1 efter mål av Åslin och Dahlström, Djurgårdens mål gjordes av Johner som har börjat säsongen bra. 

I övriga matcher så föll Södertälje hemma mot Oskarshamn. Det är ingen bra inledning av SSK, som tur är för Södertälje så har vi bara kommit två omgångar in i säsongen men försvaret känns mycket mer instabilt än jag trodde före säsongen. Att man nu har tagit in en ny kanadensare känns välbehövligt och jag tror inte att något annat lag ber mer till hockeygudarna om en lockout än SSK. Det skulle radikalt ändra slagkraften i SSK och man skulle bli ett hot mot de flesta lag. Men just nu känns det inte stabilt, förhoppningsvis får man ordning på det hela. 

Almtuna föll mot Västerås, 1-2 hemma i Gränbyhallen och Bofors tog andra raka segern när man slog Tingsryd med 3-2, 


1 kommentar:

  1. Tycker inte att det är en "skräll" att Djurgården förlorade. Visst, de har namnkunniga spelare, men att ha Challe som tränare tror jag inte är något smart drag ifrån skansen-gänget.
    -Visst, det är början på säsongen, men Challe har aldrig lyckats med något som tränare.

    SvaraRadera