lördag 15 september 2012

Supporterns ABC

Ni vet hur det är, när "ditt lag" gör något bra så är det riktigt bra. Men när motståndarna gör något bra, ja då är det inte riktigt lika bra. Det finns alltid en negativ spin att sätta på allt, här kommer en guide. 

Ett lag vinner de första två - tre matcherna på säsongen. 

Om det är ditt lag: Skitbra att man kommer igång direkt och etablerar en vinnande trend. Alltid viktigt med en bra start!

Om det är ett motståndarlag: Det är inte nu man ska vara bra. Att vara bra nu innebär att man kommer krokna i slutet av säsongen. Det är en lång säsong och det är i slutspelet det avgörs. 

Ett lag förlorar de första två - tre matcherna på säsongen. 

Om det är ditt lag: Det är inte nu man ska vara bra. Att vara bra nu innebär att man kommer krokna i slutet av säsongen. Det är en lång säsong och det är i slutspelet det avgörs. 

Om det är ett motståndarlag: Man måste komma igång direkt och etablera en vinnande trend. Det är alltid viktigt med en bra start så det här ser absolut inte bra ut. Det blir kvalserien i år!

Ett lag har ett bra hemmafacit, dåligt bortafacit. 

Om det är ditt lag: Det klart att man är bra hemma, det är våran borg. Bara man vinner hemmamatcherna så är det lungt, alla bortavinster är bonuspoäng. 

Om det är ett motståndarlag: Pinsamt att man bara vinner hemma, typiskt "XX" dom har alltid domarna med sig på hemmaplan. Om man inte vinner bortamatcher också så kommer man åka ur, blir kvalserien i år!

En spelare blir avstängd. 

Om det är ditt lag: Den där nämnden är ju inte riktigt riktiga. Han förtjänade MAX en tvåa. Bara matchstraffet är en skandal och nu ska han stängas av också?! Avgå nämnden! Det var bara för att media skrev om det. 

Om det är ett motståndarlag: Härligt att man äntligen tar tag med hårdhandskarna i det här! Han förtjänade egentligen ett tiotal matcher mer så han ska vara glad att han ändå slapp undan så pass lindrigt. 

Tränarer går ut och kritiserar något i media. 

Om det är ditt lag: Han har så rätt! Det är skönt att någon äntligen vågar stå upp och kritisera, så här får det inte se ut mer. Avgå förbundet! Vi missgynnas alltid av förbundet, domarna, landslagsuttagningar etc. 

Om det är ett motståndarlag: Han ska ju bara vara tyst. Så typsikt att dom alltid måste stå och gnälla. Håll käften och spela hockey istället era jättebebisar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar